InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Surse de finantareinformatii complete privind modalitati de finantare si extindere a afacerii

Abonati-va la feed-ul surse de finantare
APIA primeste cereri pentru o schema de ajutor in valoare de 50 milioane de euro pentru impaduriri
28.11.2016

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta lansarea primei sesiuni de depunere a Cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite", aferenta Masurii 8 "Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor", SubMasura 8.1 "Impaduriri si crearea de suprafete impadurite" din cadrul PNDR 2014 - 2020, care se va desfasura in perioada 21 noiembrie 2016 - 20 ianuarie 2017.

Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de interventie 5E - Promovarea conservarii si a sechestrarii carbonului in agricultura si silvicultura.

Alocarea financiara pentru sesiunea 01/2016 privind Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite", aferenta Masurii 8 "Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor", Submasura 8.1 "Impaduriri si crearea de suprafete impadurite" din cadrul PNDR este de 50.000.000 euro.

Valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a contractului de finantare, este de 7 000 000 euro.

Cererile de sprijin pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse in intervalul 21 noiembrie 2016, ora 9:00 - 20 ianuarie 2017, ora 16:00.

Dupa avizarea proiectului tehnic de impadurire, solicitantii pot depune, la Centrele Judetene APIA, cererile de sprijin insotite de documentele specificate in Ghidul solicitantului.

Solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in schema de ajutor de stat si detaliate in Ghidului Solicitantului. Procedura de primire, evaluare, selectie si contractare a cererilor de sprijin, aprobata prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 962/2016, este afisata pe site-urile www.apia.org.ro, www.madr.ro si este disponibila, la cerere, la sediile APIA. Ghidul Solicitantului pentru schema de ajutor de stat a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 876/2016 si este publicat pe site-ul APIA, sectiunea "Masuri de sprijin si IACS", subsectiunea "Masuri delegate din PNDR".

 

Selectia Cererilor de sprijin in cadrul sesiunii se efectueaza conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.362/2016 si este publicat pe site-ul APIA. Anuntarea rezultatelor selectiei se va face prin notificarea beneficiarilor de catre Centrele Judetene APIA ca urmare a publicarii pe site -ul APIA a Raportului de selectie aprobat de catre directorul general al DGDR - AM PNDR.

Este deschisa platforma pentru depunerea proiectelor din cadrul Apelului 4 - Eurostars 2
29.07.2015

Programul Eurostars 2 beneficiaza de un proces centralizat de depunere si evaluare asigurat de Secretariatul EUREKA, finantarea nationala fiind sincronizata in cele 34 de tari participante.
Prin acest program se urmareste stimularea IMM-urilor de a propune si conduce proiecte internationale de cooperare in cercetare-dezvoltare, facilitand accesul la finantare prin intermediul fondurilor disponibile in cadrul programelor nationale. Sunt sprijinite intreprinderile mici si mijlocii pentru care activitatea de cercetare - dezvoltare este intensiva si sustine direct efortul de introducere a avansului tehnologic in produsele promovate in cadrul afacerii.

Programul se concentreaza pe nevoile companiilor, care vizeaza in mod special dezvoltarea de noi produse, procese si servicii precum si accesul la pietele internationale. Principiul de baza promovat in cadrul retelei Eureka este cel de a dezvolta proiecte de jos in sus, fara impunerea de prioritati in abordarea temelor, companiile fiind cele care decid in care directie doresc sa le dezvolte.

 

Platforma pentru depunerea on-line a propunerilor de proiecte Eurostars2 este disponibila la adresa: https://www.eurostars-eureka.eu/content/apply-funding

 

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor este: 17 Septembrie 2015, ora 20:00 (ora Bruxelles)

 

Persoane de contact UEFISCDI:
Catalin Molagic
Telefon: 021 308 05 87
E-mail: catalin.molagic@uefiscdi.ro

Ovidiu Alupei
Telefon: 0753 102 025
E-mail: ovidiu.alupei@uefiscdi.ro

 

 

IMM-urile cu proiecte declarate eligibile pe operatiunea investitii mici (apel 2010) trebuie sa faca dovada capacitatii de cofinantare
06.05.2011

Referitor la etapa de contractare a proiectelor declarate eligibile in cadrul Apelului 3 (2010) al Operatiunii 1.1.1.A2 - sprijin financiar nerambursabil de pana la 1.075.000 lei pentru intreprinderile mici si mijlocii, OI IMM informeaza beneficiarii ca, in conformitate cu instructiunile AM POS CCE, pentru intocmirea Contractelor de Finantare, acestia trebuie sa prezinte dovezi certe privind capacitatea de finantare/ cofinantare a proiectului, respectiv prezentarea de: scrisoare de confort (angajanta)/ extras de cont (cu depozit colateral)/ contract/ linie de credit, emise de o institutie financiara bancara din Romania, si care vor acoperi cel putin valoarea finantarii proprii a proiectului, respectiv procentul de cofinantare din cheltuielile eligibile si, in totalitate, cheltuielile neeligibile ale proiectului (inclusiv TVA).
Dovada capacitatii de finantare/cofinantare a proiectului va fi prezentata la OI IMM impreuna cu celelalte documente solicitate in vederea intocmirii Contractului de Finantare.

Sursa: OI IMM

 

Programul national multianual de microindustrializare 2016 in consultare publica!
08.01.2016

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, prin DIMMMAT, a publicat spre consultare proiectul pentru Programul national multianual de microindustrializare. Noul program isi propune sustinerea investitiilor in sectoarele economice prioritare stabilite (eg: industria alimentara, fabricarea produselor textile, fabricarea articolelor de imbracaminte, tabacirea si finisarea pieilor, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice etc.). 
Valoarea maxima a finantarii acordate este de 250.000 lei, cofinantarea minima a beneficiarului este de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Totusi, pentru a obtine punctaj maxim, valoarea proiectului de investitii trebuie sa fie mai mare de 400.000 lei fara TVA.

Pentru observatii, propuneri si sugestii persoanele interesate au la dispozitie adresa de email: directia.imm@imm.gov.ro

Sursa: DIMMMAT 

 

 

MS Word
grila-evaluare-microindustrializare (2).doc
grila-evaluare-microindustrializare (2).doc
56,00 KBytes
08.01.2016 12:48
MS Word
procedura-microindustrializare-2016 (2).doc
procedura-microindustrializare-2016 (2).doc
237,50 KBytes
08.01.2016 12:48
Programul Operational Regional 2014-2020 Axa prioritara 2 - Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii
30.01.2017

Prioritatea de investitii 2.2 Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor

 

Indicatorii de proiect se refera la:

  • Realizarea unei investitii initiale: crearea unei noi unitati de productie/servicii, extinderea capacitatii unei unitati existente, sau diversificarea productiei unei unitati existente prin produse/servicii noi.

 

 

Programul se va derula prin intermediul a doua tipuri de ajutoare: ajutor de stat regional si ajutor de minimis. In cazul ajutorului de minimis se analizeaza firma solicitanta prin prisma legaturilor ei cu alte persoane juridice sau fizice. 

MS Word
Fisa POR 2.2-.doc
Fisa POR 2.2-.doc
83,00 KBytes
30.01.2017 16:54
Document PDF
Anexa2.Lista_domenii_eligibile.pdf
Anexa2.Lista_domenii_eligibile.pdf
206,94 KBytes
30.01.2017 16:55
"Enjoy it's from Europe"- peste 100 milioane de euro pentru promovarea agriculturii europene in 2016
20.10.2015

In 2016 producatorii europeni vor beneficia de programe in valoare de 111 milioane EUR pentru a gasi piete noi in afara Uniunii Europene si a promova consumul in exteriorul si in interiorul UE.

 

Masurile de promovare reprezinta o parte esentiala din masurile prezentate de Comisia Europeana in sprijinul agricultorilor.

 

In 2016 producatorii europeni vor beneficia de programe in valoare de 111 milioane EUR pentru a gasi piete noi in afara Uniunii Europene si a promova consumul in exteriorul si in interiorul UE. Masurile de promovare reprezinta o parte esentiala din masurile prezentate de Comisia Europeana in sprijinul agricultorilor.

 

 "Enjoy, it's from Europe": Noua politica de promovare adoptata de Comisia Europeana va sprijini profesionistii din sector sa patrunda pe pietele internationale sau sa isi consolideze pozitia pe aceste piete si sa sensibilizeze consumatorii europeni la eforturile depuse de agricultorii europeni. Pentru a atinge acest obiectiv, Comisia va pune la dispozitie mai multe resurse, va creste rata de cofinantare si va reduce formalitatile administrative pentru aprobarea proiectelor. Aceste masuri fac parte din efortul de crestere progresiva a bugetului UE disponibil pentru promovare, de la 61 de milioane EUR in 2013 (anul in care au fost propuse noile reguli), pana la 200 de milioane EUR in 2019.

 

In temeiul noilor reguli, ratele de cofinantare ale UE vor creste de la 50 % la 70-80 % (pana la 85 % pentru Grecia si Cipru). In acelasi timp, cofinantarea nationala dispare, creand astfel conditii de concurenta echitabile intre statele membre. Formalitatile administrative se vor reduce in mod semnificativ in timpul procesului de selectie a proiectelor, facand-o mai usor de aplicat.

 

Programul pentru 2016 vizeaza o lista de tari terte selectate (lista completa este disponibila in anexa) care prezinta cel mai mare potential de crestere, in special pentru sectoarele care se confrunta cu o situatie deosebit de dificila pe piata, cum ar fi sectorul produselor lactate si sectorul carnii de porc. Din suma totala, 30 de milioane EUR au fost alocate cu precadere in pachetul de sprijin prezentat de Comisarul Hogan la inceputul lunii septembrie pentru a sprijini actiunile de promovare in aceste doua sectoare.

 

Context:

 

Principalele elemente ale noilor reguli privind promovarea sunt:

 

Principalele elemente ale noilor reguli privind promovarea sunt:

§  o crestere semnificativa a ajutoarelor destinate campaniilor de informare si promovare;

§  rate de cofinantare UE semnificativ mai mari in comparatie cu regimul actual;

§  punerea in aplicare a unei strategii europene de promovare, care va permite o mai buna directionare a actiunilor in domeniu;

§  extinderea domeniului de aplicare a masurilor prin extinderea categoriilor de beneficiari eligibili sau a gamei de produse, sau prin autorizarea mentionarii originii si marcii produselor, in anumite limite;

§  simplificarea procedurilor administrative, prin realizarea evaluarii si selectiei programelor intr-o singura etapa;

§  facilitarea gestionarii programelor multinationale, prin intermediul unui ghiseu unic al Comisiei, la Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate si Alimente (CHAFEA).

 

Un element-cheie al noii politici de promovare este stabilirea unui program anual de lucru (Decizia de punere in aplicare a Comisiei), care stabileste prioritatile strategice pentru masuri de promovare in ceea ce priveste produsele, sistemele si pietele vizate si bugetele alocate corespunzatoare. Obiectivul este de a avea o politica dinamica si proactiva, adaptata in fiecare an la noile oportunitati de piata si la nevoile sectorului.

 

 

MS Word
Anex?.docx
Anex?.docx
39,86 KBytes
20.10.2015 17:05
Document PDF
CELEX_32015R1829_RO_TXT.pdf
CELEX_32015R1829_RO_TXT.pdf
345,01 KBytes
20.10.2015 17:05
1 miliard EUR pentru a maximiza investitiile private in infrastructura europeana de transport
09.02.2017

Comisia European? lanseaz? o nou? metod? inovatoare de finan?are a proiectelor de infrastructur? in sectorul transporturilor din Europa. Cererea de propuneri va incerca s? combine granturi in valoare de 1 miliard EUR (Mecanismul pentru interconectarea Europei - Transport) cu finan?are oferit? de institu?iile financiare publice, sectorul privat sau, pentru prima dat?, Fondul european pentru investi?ii strategice, elementul central al Planului de investi?ii pentru Europa ?i o prioritate pentru Comisia Juncker.

Noua cerere de propuneri combin? Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) cu alte surse de finan?are, incluzand Fondul european pentru investi?ii strategice (FEIS).

Aceast? combina?ie de fonduri, prima de acest fel, va contribui la indeplinirea dublului obiectiv de a stimula investi?iile pentru a finan?a proiecte durabile ?i inovatoare de modernizare a infrastructurilor de transport ?i de a sprijini, in acela?i timp, crearea de locuri de munc? necesare pentru dezvoltarea acestor infrastructuri. Cererea contribuie la punerea in aplicare a Strategiei Comisiei pentru o mobilitate cu emisii sc?zute de dioxid de carbon in contextul uniunii energetice ?i sprijin?, de asemenea, investi?iile in "transportul durabil" in vederea viitoarelor ini?iative in domeniul mobilit??ii rutiere, care vor fi lansate mai tarziu in cursul acestui an.

Pentru prima dat?, aceast? cerere de propuneri din cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE) va impune combinarea granturilor cu finan?are din Fondul european pentru investi?ii strategice (FEIS), de la Banca European? de Investi?ii, b?ncile na?ionale de promovare sau investitorii din sectorul privat. Pentru a beneficia de sprijin prin Mecanismul pentru interconectarea Europei, solicitan?ilor li se va cere s? prezinte dovezi ale capacit??ii financiare a proiectelor de a ob?ine finan?are complementar? din partea institu?iilor de finan?are publice sau private.

Proiectele selectate trebuie s? contribuie la infrastructuri de transport durabile, inovatoare ?i neintrerupte in cadrul re?elei transeuropene de transport. Se va pune un accent deosebit pe proiectele care elimin? blocajele, sprijin? leg?turile transfrontaliere ?i accelereaz? digitalizarea transporturilor, in special in zonele cu un poten?ial mai mare ?i cu decalaje pe pia??, cum ar fi ??rile care beneficiaz? de Fondul de coeziune, precum ?i pe sisteme de transport durabile ?i eficiente ?i pe consolidarea intermodalit??ii ?i interoperabilit??ii in cadrul re?elei de transport. In acest sens, sunt necesare noi tehnologii ?i sisteme de gestionare a traficului, cum ar fi Sistemul european de gestionare a traficului feroviarsisteme inteligente de transport pentru sectorul rutier sau Programul de cercetare privind managementul traficului aerian in contextul cerului unic european.

Sprijinul va fi acordat pe o baz? concuren?ial?, in urma unei evalu?ri ?i a unei selec?ii detaliate. Cererea va avea dou? termene-limit? de depunere a propunerilor, primul la 14 iulie 2017 ?i cel de-al doilea la 30 noiembrie 2017.

 

 

Document PDF
cef_transport_blending_2017_call_leaflet_web.pdf
cef_transport_blending_2017_call_leaflet_web.pdf
293,78 KBytes
09.02.2017 10:09
100 de milioane de euro pentru dezvoltarea zonelor pescaresti
11.02.2010

Miercuri, 10 februarie 2010, s-a lansat axa 4 "Dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti" a Programului Operational de Pescuit. Pentru derularea masurilor din aceasta axa, au fost alocate din Fondul European pentru Pescuit 100 de milioane de euro.
Actiunile propuse prin intermediul Axei 4 a POP urmaresc dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti prin sprijinirea aplicarii unor strategii integrate de dezvoltare locala, elaborate de grupuri parteneriale locale (GL-uri).
Intr-o prima etapa se vor selecta cele 15 Grupuri Locale alcatuite in parteneriat public-privat care vor trebui sa prezinte o strategie integrata pentru dezvoltarea propriei zone. Selectia si elaborarea strategiilor sunt finantate prin Axa 5.
Grupurile vor alege beneficiarii finali pentru finantarea proiectelor din Axa 4: administratii publice locale si judetene, servicii publice, societati comerciale, organizatii de intreprinzatori, societati de furnizare a serviciilor comunale, ONG-uri, persoane fizice si (grupuri) de persoane neinregistrate oficial.
Scopul masurilor din Axa 4 este acela de a ajuta comunitatile si zonele pescaresti sa gaseasca noi resurse sustenabile pentru diversificarea activitatilor economice si imbunatatirea calitatii vietii in mod sustenabil, pe termen lung. "Urmarim cresterea conditiilor de viata, a nivelului de trai a pescarilor, scopul fiind sa pastram aceste comunitati acolo unde ele au existat dintotdeauna, sa evitam depopularea acestora si chiar daca exista un declin al activitatii de pescuit, aceste comunitati sa ramana, sa traiasca si sa munceasca in aceste zone", a declarat ministrul agriculturii.
Programul Operational pentru Pescuit al Romaniei este finantat din Fondul European pentru Pescuit (FEP) fiindu-i alocat, pentru perioada de programare 2007 - 2013, un buget de 307.618.942,7 Euro din care 230.714.207 Euro reprezinta contributia FEP.
Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Necunoscut
ryhgn_Ghidul Solicitantuli POP Axa 5.rar
ryhgn_Ghidul Solicitantuli POP Axa 5.rar
1,19 MBytes
11.02.2010 13:36
114 beneficiari selectati vor primi 96 mil euro pentru proiecte de cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice
29.12.2011

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va incheia contracte de finantare in valoare de 96 de milioane de euro cu 114 solicitanti de fonduri europene nerambursabile pentru proiecte de crestere a valorii adaugate a produselor agricole si silvice (Masura 123).
Cele 114 proiecte vor primi fonduri nerambursabile pentru realizarea investitiilor privind construirea spatiilor pentru depozitare (nutreturi, cereale, cartofi) dotate cu uscatoare sau aparatura de laborator, construirea spatiilor pentru procesare (ciuperci, cereale, ulei etc.) sau a morilor de faina. Totodata, investitiile selectate pentru finantare prevad infiintarea sectiilor de prelucrare a deseurilor animale, a fabricilor de nutreturi combinate, a fabricilor de procesare lapte, a silozurilor, a abatoarelor pentru pasari, a unitatilor de vinificatie etc.
Cea mai accesata investitie este cea de construire a spatiilor pentru depozitarea cerealelor sau a produselor agricole.
Valorile nerambursabile ale proiectelor selectate se situeaza intre 43.000 de euro (amenajarea unui centru de prelucrare si ambalare a laptelui) si 2,95 milioane de euro (construirea unei fabrici de nutreturi combinate). Un proiect care se incadreaza in aria de investitii a Masurii 123 poate obtine maxim 3 milioane de euro.
Fondurile alocate pentru "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice" (Masura 123) in aceasta sesiune, au fost in valoare de 130 de milioane de euro.
Sursa: APDRP

 

Necunoscut
qh74n_Masura 123.rar
qh74n_Masura 123.rar
530,16 KBytes
29.12.2011 12:21
155 de intreprinderi vor primi finantare in cadrul primei faze a instrumentului pentru IMM uri
24.07.2014

Comisia Europeana anunta astazi 24 iulie 2014 primele rezultate in cadrul noului sau instrument pentru IMM-uri, dotat cu un buget de 3 miliarde EUR, lansat in cadrul programului Orizont 2020, pentru a ajuta intreprinderile mici inovatoare sa transpuna ideile din laborator in piata. In total, 155 de IMM-uri din 21 de tari (state membre ale UE sau tari asociate la programul Orizont 2020) vor primi, fiecare, 50 000 de EUR pentru a finanta studii de fezabilitate menite sa contribuie la dezvoltarea propriilor strategii in materie de inovare. In plus, IMM¬urile pot beneficia de pana la trei zile de instruire in domeniul afacerilor.

In prima runda, IMM-urile spaniole au avut un succes deosebit, fiind selectate 39 de propuneri, urmate indeaproape de IMM-urile din Regatul Unit si din Italia. In total, au existat 2 666 de cereri pentru primele granturi. Candidatii selectionati vor fi informati in mod oficial in luna august de catre Agentia Executiva pentru IMM-uri (EASME), cea care gestioneaza programul.

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, a declarat: "Reactia la noul instrument pentru IMM-uri este incurajatoare. Exista in mod clar cerere pe piata pentru acest tip de sprijin. Speram ca multe dintre planurile de afaceri finantate vor ajunge la stadiul de produse si servicii reale, care sa genereze crestere economica si noi locuri de munca in economiile noastre. Dorim sa sustinem cresterea campionilor inovarii!"

Instrumentul pentru IMM-uri este un element-cheie al finantarii intreprinderilor mici, disponibil in cadrul programului Orizont 2020. Dispunand de un buget de aproximativ 3 miliarde EUR pentru o perioada de sapte ani, el ofera granturi rapide si simple pentru studii de fezabilitate realizate de intreprinderile inovatoare (faza 1) si pentru proiecte demonstrative (faza 2). In plus, conceptele suficient de mature pentru a beneficia de investitii pot sa beneficieze si de consiliere in dezvoltarea afacerilor si de alte servicii de sprijin (faza 3).

Prin intermediul instrumentului pentru IMM-uri, Uniunea Europeana doreste sa finanteze cele mai inovatoare intreprinderi mici, cu un mare potential de crestere. Procesul de solicitare a finantarilor este facil, insa finantarea va fi acordata doar celor mai bune proiecte. Temele eligibile sunt prezentate in programul de lucru privind "Inovarea in IMM¬uri", aferent programului Orizont 2020.

Cererile pot fi transmise in orice moment, dar sunt evaluate de patru ori pe an. Rezultatele de astazi se refera la cererile primite pana la primul termen al fazei 1 de acordare a granturilor, 18 iunie 2014. Urmatoarele termene pentru evaluare sunt 24 septembrie 2014 pentru faza 1 si 9 octombrie pentru faza 2.

Aproximativ 645 de proiecte (aflate in faza 1 si 2) ar urma sa fie finantate in 2014, cifra urmand sa ajunga la 670 in 2015.

Context
Cu un buget de aproape 80 de miliarde EUR pe o perioada de sapte ani, programul Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare si inovare al UE de pana in prezent, preconizandu-se finantari-record pentru IMM-uri. Se preconizeaza ca cel putin 20 % (aproape 9 miliarde EUR) din fondurile alocate pilonilor "pozitia de lider in tehnologiile industriale" si "provocari societale" din cadrul programului Orizont 2020 vor fi alocate direct IMM-urilor sub forma de granturi, inclusiv prin intermediul instrumentului pentru IMM-uri. In plus, Comisia Europeana si Grupul Bancii Europene de Investitii isi unesc fortele pentru a incuraja bancile si alti intermediari financiari sa acorde imprumuturi sau sa puna la dispozitie capital intreprinderilor inovatoare prin intermediul "InnovFin – finantare UE pentru inovatori". Alte intreprinderi pot avea acces la finantare in cadrul programului COSME.

234 de milioane de euro, bugetul disponibil pentru primul apel POR 2014-2020 destinat microintreprinderilor
08.06.2016

Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat joi, 26 mai 2016, primul apel de proiecte pentru microintreprinderi ce vor primi finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

Astfel, in perioada 27.07.2016-27.01.2017, se pot depune spre finantare proiecte - prin POR 2014-2020, Axa prioritara 2 "Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii", Prioritatea de investitie 2.1 "Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri" - Apelul de proiecte 2.1.A. - Microintreprinderi.

"Este primul apel de proiecte destinat mediului privat. Apelul are un buget de 234,12 milioane de euro, bani alocati din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Pentru acest apel de proiecte pot solicita finantare societatile comerciale si cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor. Pot primi finantare investitiile sau activitatile care se refera la construirea, modernizarea si extinderea spatiilor de productie sau prestare a serviciilor, la dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line", a declarat viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, la conferinta de lansare a apelului.

Operatorii economici interesati sa obtina finantare in cadrul acestui apel pot consulta ghidul aferent pe site-ul programului: Ghidul Solicitantului - Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A-Microintreprinderi. Versuiunea finala a ghidului este cea rezultata dupa integrarea numeroaselor observatii si comentarii primite ca urmare a consultarii publice. Ghidul contine informatii despre specificitatea proiectelor, completarea si depunerea cererii de finantare, conditii de eligibilitate, etapele de verificare, evaluare, selectie si contractare a proiectelor.

De asemenea, sunt incluse modele pentru Cererea de finantare si Contractul de finantare. Prevederile Ghidului se vor completa, acolo unde este cazul, cu prevederile Ghidului general al POR 2014-2020, intitulat "Ghidul solicitantului - Conditii generale de accesare a fondurilor in cadrul POR 2014 - 2020".

Valoarea minima eligibila a unui proiect este 25.000 de euro.
Valoarea maxima a finantarii nerambursabile solicitate trebuie sa respecte normele de acordare a ajutorului de minimis: valoarea maxima a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei intreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi (ultimii 2 ani fiscali inainte de data depunerii cererii de finantare si anul curent depunerii cererii de finantare) este de 200.000 de euro, echivalent in lei.
Finantarea nerambursabila solicitata se poate situa la cel mult 90% din valoarea eligibila a proiectului.

Cererile de finantare se depun prin intermediul aplicatiei MySMIS, disponibila la adresa :

http://www.fonduri-ue.ro/mysmis

 

Pentru indeplinirea masurilor de informare si publicitate (legate de obligatia de a promova faptul ca proiectele sunt finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, prin Programul Operational Regional), beneficiarii vor aplica Manualul de identitate vizuala al POR 2014-2020, disponibil la :

http://www.inforegio.ro/ro/informare-si-publicitate/identitate-vizuala.html


Sursa: www.inforegio.ro

 

 

A aparut Ghidul Erasmus+. Fondurile vor deveni disponibile la sfarsitul lunii ianuarie 2014
13.12.2013

Comisia Europeana a facut public Ghidul noului program Erasmus+, astfel incat organizatiile care doresc sa solicite finantare pentru educatie, formare profesionala, tineret si sport, pot incepe pregatirea cererilor de grant.
Potentialii beneficiari pot solicita finantarea online, incepand cu sfarsitul lunii ianuarie. Persoanele fizice nu pot solicita direct un grant, ci trebuie sa ia legatura cu universitatea, cu colegiul sau cu organizatia de care apartin, care se vor solicita grantul.
In 2014 vor fi disponibile, in cadrul Programului Erasmus+, fonduri in valoare de 1,8 miliarde euro pentru:
 a promova oportunitatile de mobilitate deschise studentilor, stagiarilor, cadrelor didactice si altor categorii de personal implicat in invatamant, tinerilor care participa la schimburile destinate lor si voluntarilor. Termenul pentru depunerea cererilor vizand proiecte care implica mobilitate este 17 martie 2014;
 a crea sau a consolida parteneriate intre institutiile si organizatiile din domeniul invatamantului, formarii profesionale si tineretului, pe de o parte, si operatorii economici, pe de alta parte. Termenul pentru depunerea cererilor este aprilie 2014;
 a sustine dialogul si a dezvolta o baza de cunostinte necesare pentru realizarea reformei in sistemele de educatie, de formare profesionala si in cele care vizeaza tineretul.
Consortiile, organizatiile si grupurile de coordonare pot depune o singura cerere in numele mai multor organizatii.
Pe langa universitati si institutii de formare profesionala, vor beneficia de finantare, pentru prima data, noi parteneriate inovatoare: asa-numitele "Aliante ale cunoasterii" si "Aliante ale competentelor sectoriale" vor crea sinergii intre educatie si munca, permitand institutiilor de invatamant superior, furnizorilor de formare profesionala si intreprinderilor sa promoveze inovarea si spiritul antreprenorial si sa dezvolte noi programe de invatamant si noi calificari pentru a atenua problema deficitului de competente.
In domeniul sportului, accentul se pune pe proiecte transnationale care sustin sportul de masa si care abordeaza provocari transfrontaliere precum "aranjarea" meciurilor, dopajul, violenta si rasismul si care favorizeaza buna guvernanta, egalitatea de sanse intre femei si barbati, incluziunea sociala si activitatea fizica pentru toti.
Programul Erasmus+ combina toate schemele de finantare actuale ale UE pentru educatie, formare profesionala si tineret, inclusiv Programul de invatare pe tot parcursul vietii (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), programul "Tineretul in actiune" si cinci programe de cooperare internationala (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink si programul de cooperare cu tarile industrializate). El introduce, de asemenea, pentru prima data, masuri de sprijin in favoarea sportului.

 

 

Document PDF
OJ-JOC_2013_362_R_NS0004-RO-TXT.pdf
OJ-JOC_2013_362_R_NS0004-RO-TXT.pdf
735,10 KBytes
13.12.2013 13:40
Document PDF
erasmus-plus-programme-guide_en.pdf
erasmus-plus-programme-guide_en.pdf
3,39 MBytes
13.12.2013 13:40
A fost anuntata data lansarii schemei de minimis pentru IMM-uri!
05.01.2014

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a anuntat ca Formularul de inscriere on-line in cadrul Schemei de minimis instituite prin HG nr. 274/2013 va putea fi completat intre datele 15.01.2014, ora 10.00 - 24.01.2014, ora 20.00.

Conform comunicatului oficial, data si ora completarii formularului nu influenteaza ordinea punctajului. Odata transmis, formularul nu se poate modifica. Un aplicant poate transmite formularul in baza de data a aplicatiei o singura data.

Sursa: DIPIMM

 

A fost lansat un nou apel de proiecte in cadrul INTERREG
11.12.2009

In data de 9 decembrie 2009, in cadrul Conferintei anuale s-a lansat cel de-al treilea apel de proiecte INTERREG IV C, avand ca termen de depunere data de 15 martie 2010.
Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 15 milioane de euro, fiind finantat prin FEDR, apelul privind
doar Proiectele de capitalizare.
Conform documentului de programare si a manualului de implementare, proiectele de capitalizare reprezinta proiecte de cooperare interregionala care vizeaza transferul de bune practici intre regiunile participante la proiect privind dezvoltarea regionala in cadrul programelor finantate din fonduri structurale.
Beneficiarii eligibili ai INTERREG IV C sunt autoritatile publice si organismele de drept public.
Avand in vedere ca aceste proiecte se adreseaza in special autoritatilor implicate in gestionarea fondurilor europene, in cazul in care ele nu participa direct in proiect, partenerii vor trebui sa prezinte o scrisoare de sprijin a acestora.
Bugetul unui proiect trebuie sa se incadreze in limitele stabilite, respectiv minim 1 milion de euro – maxim 2 milioane de euro fonduri FEDR. In cadrul proiectului trebuie sa participe reprezentanti ai minim 6 si maxim 10 state partenere in program, iar minin 2 dintre parteneri trebuie sa provina dintre cele 12 state membre noi. De asemenea, este necesar sa fie reprezentate toate cele 4 zone ale programului (nord, sud, est, vest) prin statele arondate Punctelor de Informare INTERREG IV C.
Rata de cofinantare din FEDR acordata partenerilor din Romania este de 85% .
Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul programului la adresa: www.interreg4c.eu

A fost publicat Catalogul surselor de finantare - ianuarie 2010
11.01.2010

A fost publicat Catalogul surselor de finantare - ianuarie 2010. Acesta cuprinde programele de finantare nerambursabila active finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.
Catalogul contine patru sectiuni dedicate societatilor comerciale, autoritatilor publice, ONG-urilor si universitatilor.
Sursa: ADR Centru

Document PDF
95yoe_CSF Universitati ianuarie 2010.pdf
95yoe_CSF Universitati ianuarie 2010.pdf
229,17 KBytes
11.01.2010 11:34
Document PDF
assbf_CSF Societati comerciale ianuarie 2010.pdf
assbf_CSF Societati comerciale ianuarie 2010.pdf
353,25 KBytes
11.01.2010 11:34
Document PDF
maxwa_CSF administratie publica ianuarie 2010.pdf
maxwa_CSF administratie publica ianuarie 2010.pdf
291,47 KBytes
11.01.2010 11:34
Document PDF
q5y42_CSF Ianuarie 2010.pdf
q5y42_CSF Ianuarie 2010.pdf
799,75 KBytes
11.01.2010 11:34
Document PDF
vahyo_CSF ONG ianuarie 2010.pdf
vahyo_CSF ONG ianuarie 2010.pdf
252,15 KBytes
11.01.2010 11:34
A fost publicat ghidul final pentru Masura 312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi
26.07.2012

Obiectivele programului
Masura 312 are ca obiectiv general dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.
Obiectivele specifice se refera la:
1. Crearea si mentinerea locurilor de munca in spatiul rural;
2. Cresterea valorii adaugate in activitati non-agricole;
3. Crearea si diversificarea serviciilor pentru populatia rurala prestate de catre micro-intreprinderi.
Obiectivele operationale se refera la:
1. Crearea de micro-intreprinderi precum si dezvoltarea celor existente in sectorul non-agricol in spatiul rural;
2. Incurajarea initiativelor de afaceri promovate, in special de catre tineri si femei;
3. Incurajarea activitatilor mestesugaresti si a altor activitati traditionale;
4. Reducerea gradului de dependenta fata de agricultura.

Document PDF
Ghidul_Solicitantului_PNDR_M312_microintreprinderi_iulie_2012.pdf
Ghidul_Solicitantului_PNDR_M312_microintreprinderi_iulie_2012.pdf
734,32 KBytes
26.07.2012 16:15
Necunoscut
Obiectivele programului.doc
Obiectivele programului.doc
43,50 KBytes
26.07.2012 16:15
A fost publicat ghidul programului Erasmus+ 2016
26.10.2015

A fost publicat ghidul programului Erasmus+ pentru anul 2016 (versiunea in limba engleza).

In perioada urmatoare vor fi publicate si versiunile in cele 23 de limbi oficiale.

 

Odata cu ghidul a fost publicat apelul european pentru candidaturi Erasmus+ 

Document PDF
erasmus-plus-programme-guide_en.pdf
erasmus-plus-programme-guide_en.pdf
8,95 MBytes
26.10.2015 13:32
Document PDF
CELEX-C2015-347-06-RO-TXT.pdf
CELEX-C2015-347-06-RO-TXT.pdf
402,35 KBytes
26.10.2015 13:32
A fost publicat Ghidul Solicitantului pentru SubMasura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
09.03.2015

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat varianta consultativa a Ghidului Solicitantului pentru SubMasura 6.1 - "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri".

Beneficiarii SubMasurii 6.1 - "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri" sunt tinerii fermieri in conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole, si persoanele juridice in care un tanar fermier, in sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza impreuna cu alti tineri fermieri si care exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, beneficii si riscuri financiare in cadrul exploatatiei respective

Sprijinul nerambursabil va fi de maximum 50.000 de euro si va fi acordat sub forma de prima in doua transe, astfel:

  • 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare
  • 25% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare.

 

"Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro si www.afir.info, pot fi consultate de catre potentialii solicitanti, pe care ii asteptam sa formuleze propuneri de modificare si observatii. Toate aceste solicitari vor intra in analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale pentru a verifica oportunitatea includerii in versiunea finala a Ghidurilor Solicitantului", a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Ghidul a fost elaborat de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale in colaborare cu Ministerul Agriculturi si Dezvoltarii Rurale in baza consultarilor cu Grupurile de Lucru Agricultura din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR si in baza versiunii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 transmisa Comisiei Europene spre aprobare.

Toti cei interesati pot trimite propuneri si observatii pe adresa de e-mail: consultare@afir.info.

Desi este o varianta consultativa, Ghidul Solicitantului pentru SubMasura 6.1 - "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri" publicat de AFIR ofera foarte putine informatii care sa le fie de folos potentialilor beneficiari.

 

 

 

Document PDF
GS_masura-6-submasura-6.1_consultare_publica.pdf
GS_masura-6-submasura-6.1_consultare_publica.pdf
816,35 KBytes
09.03.2015 13:28
Document PDF
plan-de-afaceri_masura-6-submasura-6.1_consultare_publica.pdf
plan-de-afaceri_masura-6-submasura-6.1_consultare_publica.pdf
339,00 KBytes
09.03.2015 13:28
A fost publicata varianta de lucru a Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri
23.02.2016

Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 din cadrul MDRAP a publicat varianta de lucru a Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri-POIMM. 
Programul va fi finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si va acoperi toate cele 7 regiuni ale tarii, prin intermediul unei singure Axe prioritare - Cresterea accesului la finantare a IMM-urilor din Romania.
Versiunea de lucru prevede acordarea de credite catre IMM la nivel national, in functie de cererea acestora, fara obiective regionale.
Totodata, in cadrul instrumentului de garantie neplafonata, platile se vor efectua numai in cazul in care imprumuturile nu sunt achitate de catre IMM-uri, in ordinea primirii cererilor de plata, nefiind conditionate de localizarea investitiei intr-una dintre categoriile de regiuni. 
"POIIMM va facilita accesul IMM-urilor la finantare prin furnizarea de garantii printr-un instrument care va utiliza resurse HORIZON 2020, FEI, BEI si FEDR, in cooperare cu BEI/FEI si cu scopul de a genera imprumuturi aditionale IMM-urilor. Pentru a spijini cresterea competitivitatii IMM-urilor, in implementarea POIIMM se va acorda o atentie speciala activitatilor inovative, inclusiv prin crearea unui sub-portofoliu minim de credite care corespund criteriilor de eligibilitate HORIZON 2020. POIIMMM va sprijini accesul IMM-urilor la finantare prin combinarea fondurilor FEDR cu cele ale altor programe sprijinite din resursele UE" - se arata intr-un comunicat MDRAP. 


Sursa: MDRAP 

Document PDF
bia3c_POIIMM_2014-2020_RO_draft.pdf
bia3c_POIIMM_2014-2020_RO_draft.pdf
693,38 KBytes
23.02.2016 17:06
A inceput depunerea de proiecte pentru constructia de parteneriate public-private in mediul rural
16.09.2009

In 15 septembrie 2009, a fost lansata prima sesiune de cereri de proiecte pentru Masura 431 "Functionarea Grupurilor de Actiune Locala, dobandirea de competente si animarea teritoriului", Sub-masura 431.1. "Constructie de parteneriate public-private", din cadrul PNDR.
Apelul de proiecte are un buget alocat de 9.803.744 euro, fiecare proiect putand beneficia de maxim 49.000 euro fonduri nerambursabile.
Sub-masura 431.1 sprijina constructia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor de dezvoltare locala si pregatirea planului de dezvoltare locala in vederea participarii la selectie a Grupurilor de Actiune Locala.
Organismele care pot constitui parteneriate pot apartine:
-sectorului public (adminstratie publica, locala sau judeteana, servicii publice);
-sectorului privat (comercial, financiar, agricol, organizatii de intreprinzatori, societati de furnizare a serviciilor comunale );
-societatii civile (organizatii non-profit, asociatii, fundatii, persoane fizice, grupuri de persoane neinregistrate oficial).
Termenul limita de depunere a proiectelor este 15 octombrie 2009.
Sursa: www.apdrp.ro

 

Necunoscut
0sa8a_Ghid Masura 431.1.rar
0sa8a_Ghid Masura 431.1.rar
536,29 KBytes
16.09.2009 15:03
Pagini:123456...20Inainte »