InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale, 26 aprilie 2017

25.04.2017
 

 Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale, 26 aprilie 2017

"Inovarea - pentru o viaţă mai bună"

 

Mesajul Directorului general Francis Gurry

 

In ultima vreme se vorbeşte enorm despre inovare, şi pe bună dreptate. Inovarea este o componentă centrală a bunăstării noastre economice şi sociale.

Inovarea - şi, implicit, progresul tehnologic pe care aceasta il reprezintă - are o contribuţie semnificativă la creşterea economică şi creează oportunităţi pentru noi şi tot mai bune locuri de muncă.

Campania dedicată Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale de anul acesta celebrează inovarea şi modul in care ea ne imbunătăţeşte viaţa. Totodată ii sărbătorim pe toţi cei care işi asumă riscul de a aduce schimbarea in bine prin inovare.

Directorul general al OMPI, Francis Gurry

Rareori avem timp să reflectăm asupra multiplelor modalităţi in care inovarea duce la creşterea calităţii vieţii. Este insă suficient să facem doar o comparaţie intre felul in care trăim astăzi şi felul in care se trăia acum 100 de ani. In ultimul secol am asistat la o extraordinară transformare a calităţii vieţii sub aspect material, graţie apariţiei a nenumărate tehnologii şi produse noi şi perfecţionate. Iar noile şi extraordinarele domenii tehnologice: realitatea virtuală, inteligenţa artificială, imprimantele 3D, cipurile neuromorfe, nanotehnologiile, robotica, sistemele de editare genomică CRISPR şi toate cele care vor urma, fac ca perspectiva progreselor viitoare să fie extrem de promiţătoare.

V-aţi putea intreba ce legătură are proprietatea intelectuală cu toate acestea?

Proprietatea intelectuală este o componentă esenţială a succesului sistemului de inovare. Ea asigură recompensarea celor care işi asumă riscul de a introduce in economie "noul", in termeni de produse şi servicii. Ea asigură cadrul in care se desfăşoară lungul şi complicatul drum de la idee la produsul sau serviciul disponibil la scară comercială.

 

Campania din acest an reprezintă pentru noi toţi o ocazie de a reflecta asupra a ce inseamnă să inventezi şi asupra provocărilor aferente acestui proces. In plus, ea se doreşte şi un imbold pentru a gandi cum putem pune inovarea in slujba intregii societăţi.

Galerie foto

ZMPI-afis_OSIM-2.jpg