InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Zilele europene ale dezvoltarii

06.12.2010
 

In perioada 6-7 decembrie Comisia Europeana va organiza a cincea editie a "Zilelor Europene ale Dezvoltarii " (European Development Days (EDD) la Bruxelles. Se vor reuni in aceasta perioada actuali si fosti sefi de stat si de Guvern din Europa, Africa si restul lumii. Vor fi prezenti, pe langa politicieni, reprezentantii organizatiilor internationale, precum si specialisti in domeniul dezvoltarii, organizatii neguvernamentale, mass-media si societatea civila. Evenimentul a fost initiat in 2006 "pentru a spori eficacitatea ajutorului si pentru a consolida consensul european privind cooperarea pentru dezvoltare", arata comunicatul Comisiei Europene.
"Zilele europene ale dezvoltarii permit partilor interesate si guvernelor sa abordeze, in timp util si intr-o maniera specifica, provocarile globale intr-o atmosfera deschisa si, de multe ori, informala.", mai transmite comunicatul Comisiei.
La editiile precedente au participat 31 de sefi de stat, 44 sefi de guvern sau ministri si sase laureati ai premiului Nobel. Ultima editie, care a avut loc la Stockholm in 2009, a atras in total 6 000 de participanti.
Editia 2010 a evenimentului va avea 15 grupuri de lucru la nivel inalt si 30 de seminarii pe teme sensibile, cum ar fi locul pe care il ocupa dezvoltarea in cadrul institutional prevazut de Tratatul de la Lisabona, guvernanta, viitorul cooperarii pentru dezvoltare, accesul la energie, "politica mondiala in domeniul sanatatii", gestionarea resurselor naturale, ajutorul acordat sectorului privat, eficacitatea ajutorului, drepturile omului, etc.

Sursa: euractiv.ro

Informatii suplimentare: http://www.eudevdays.eu/