InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

ZIUA PORTILOR DESCHISE la Centrul Enterprise Europe Network Constanta

10.12.2019
 

Centrul Enterprise Europe Network Constanţa a organizat un eveniment destinat organizaţiilor care sunt deja colaboratori sau clienti ai Centrului, precum şi celor care sunt interesaţi de informatii şi asistenţă pentru dezvoltarea, modernizarea și internaționalizarea afacerilor, cat şi pentru identificarea de parteneri pentru afaceri, inovare şi cercetare.

 

Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este membru al celei mai vaste rețele la nivel mondial care sprijină intreprinderile - Enterprise Europe Network, rețea care reprezintă cel mai important instrument al Comisiei Europene ce are acest scop.

 

Cu această ocazie, Centrul a oferit informaţii şi soluţii menite a le facilita organizaţiilor participante susţinerea şi dezvoltarea afacerilor (acces la la baze date de cereri/oferte de produse/servicii/tehnologii), parteneriate de afaceri: misiuni economice şi evenimente de brokeraj, accesare de surse de finanţare, legislaţie, taxare, fiscalitate, standarde, servicii in sprijinul inovării, transmiterea de feedback către Comisia Europeană etc.

 

In cadrul acestui eveniment, a fost organizat si seminarul:

 

"Imbunătăţirea relaţiei contribuabil-autoritate in disputele fiscale"

 

organizat in colaborare cu firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) - Centrul de Excelenţă in Litigii Fiscale.

 

Măsurile tot mai radicale ale autorităţilor fiscale atat la nivel mondial, cat şi in Romania, confirmă faptul că ne aflăm intr-o schimbare a modelelor relaţiilor contribuabil - autoritate fiscală, iar contribuabilul roman trebuie să se adapteze noilor condiţii.

De asemenea, au  fost prezentate prevederile Directivei UE 822/2018 (cunoscută și ca "DAC6")  - care va  crea un nou cadru de transparentizare fiscală, prin introducerea obligativității de raportare pentru companii la anumite tranzacții transfrontaliere şi care trebuie transpusa in legislatia nationala pană in 31.dec 2019.

 

Seminarul a incercat să ofere idei de imbunătăţire a relaţiei contribuabil-autoritate fiscală, creşterea gradului de predictibilitate pentru contribuabilii implicaţi intr-o dispută fiscală, măsuri de mediere pentru reducerea numărului disputelor fiscale, fie că este vorba despre inspecţii fiscale, controale antifraudă sau de potenţiale ramificaţii in zona penală.

Centrul de Excelenţa in Litigii Fiscale - NNDKP, va  firmelor participante la eveniment şi clienţilor  Enterprise Europe Network Constaţa in perioada 13 ian - 6 febr 2020 posibilitatea  companiilor de a solicita o intalnire de tip "one-to-one", de aproximativ jumatate de ora la sediul NNDKP din Bucureşti pentru aspecte juridice sau fiscale cu care acestea se confruntă.

Relatii suplimentare  la tel 0241 550960, e-mail: een@ccina.ro