InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Un noul portal pentru transparenta asigura un punct unic de contact pentru un proces decizional deschis in cadrul Comisiei Europene

08.06.2012
 

A fost lansat un nou portal internet pentru transparență, grație căruia procesele decizionale ale Comisiei vor deveni mai deschise și mai accesibile cetățenilor, ca niciodată.
Portalul servește drept fereastră către gama largă de instrumente dezvoltate in ultimii ani, pentru a facilita monitorizarea de către public și pentru a imbunătăți capacitatea cetățenilor de a-și exercita drepturile. Acesta oferă acces rapid și direct la informații privind:
 legislația;
 evaluările impactului;
 grupurile de experți și comitetele consultative;
 consultările;
 reprezentarea intereselor și lobby-ul;
 accesul la documente;
 beneficiarii fondurilor UE.
Pentru a asigura o utilizare cat mai ușoară a noului portal, au fost invitați să il testeze utilizatori din diverse sectoare, inclusiv ONG-uri, media, reprezentanți ai grupurilor de interese și Parlamentul European.
Un purtător de cuvant al Ombudsman-ului European, care, de asemenea, a testat noul site, a declarat: "...noul portal reprezintă, cu siguranță, o imbunătățire semnificativă in ceea ce privește ușurința in utilizare, in comparație cu fosta pagină de internet pentru transparență. Acesta oferă o imagine de ansamblu clară și imediată a tuturor instrumentelor esențiale de asigurare a transparenței".

 Link-ul la portalul pentru transparență: http://ec.europa.eu/transparency/index_en.htm