InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Trenul Connecting Europe Express pleaca azi 2.09.2021 din gara Lisabona, Portugalia

02.09.2021
 

 

Connecting Europe Express, un tren special, creat in cadrul Anului european al căilor ferate 2021, va pleca din gara Lisabona la 2 septembrie. El Va traversa 26 de țări ,va opri in peste 100 de orășele și orașe in cursul călătoriei sale de cinci săptămani, inainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie, potrivit comunicatului oficial al Executivului European.

 

Plecand de la Lisabona și incheindu-și călătoria la Paris, trenul va face o oprire notabilă la Ljubljana, conectand președințiile portugheză, slovenă și franceză ale Consiliului UE.

Trenul va traversa și Romania, iar acesta se va opri prima oară in gara din București (Nord) in 17 septembrie, urmand apoi in cea din BrașovSibiuCopșa MicăCluj-NapocaOradeaArad și Curtici

 

De-a lungul călătoriei, sunt prevăzute diverse evenimente pentru a intampina trenul in gările in care se va opri in Europa. Persoanele pasionate de căile ferate vor putea urmări, de asemenea, dezbaterile care vor avea loc la bord, precum și conferințele privind politica UE in domeniul infrastructurii și rolul rețelei transeuropene de transport (TEN-T), care vor fi transmise in direct pe site-ul proiectului : https://bit.ly/3DDbFNl  de la Lisabona, București, Berlin și Bettembourg.

 

Galerie foto

DG-MOVE-Connecting-Europe-Express_map_capitals-uai-516x522-1.jpg