InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Subventii mai mari pentru fermierii romani prin noua Politica Agricola Comuna (PAC)

07.01.2014
 

Noua Politica Agricola Comuna va micsora diferentele dintre subventiile primite de agricultorii din diferitele state membre ale Uniunii, iar Romania va putea acorda Plati Nationale Directe Complementare (PNDC) in conditiile si sectoarele pentru care s-au oferit aceste plati si in anul 2013, anunta anul trecut APIA.
Potrivit noii PAC va fi posibila mentinerea PNDC pana in 2020 prin intermediul carora agricultorii pot beneficia de subventii suplimentare de la bugetul national.
Prin noile reglementari subventiile vor fi acordate numai fermierilor activi. Acestea exclud subventionarea de catre PAC a detinatorilor de terenuri agricole fara legatura cu activitatea agricola. In aceste conditii, exista posibilitatea excluderii de la plata a celor care nu au o activitate minima pe terenurile agricole detinute.
Totodata, se introduce o lista negativa obligatorie a tipurilor de companii care detin terenuri agricole dar nu sunt eligibile pentru subventii agricole - aeroporturi, societati de cale ferata, cluburi de golf, companii de apa, etc. - cu exceptia cazului in care intreprinderea in cauza poate demonstra ca desfasoara cu adevarat o activitate agricola.
Sursa:www.agroazi.ro