InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Serviciu de asistenta pentru reformele structurale

17.07.2015
 

Un nou serviciu, organizat in cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, a devenit operational incepand cu luna iulie. Statele membre pot beneficia, la cerere, de asistenta tehnica de specialitate, pentru punerea in aplicare a reformelor administrative si structurale necesare stimularii cresterii economice. Serviciul va ajuta, de asemenea, statele membre sa absoarba si sa utilizeze mai eficient fondurile UE.

El se va baza, printre altele, pe experienta si expertiza acumulate in cadrul grupului de lucru pentru Grecia si a celui de sprijin pentru Cipru. Expertii din noul serviciu provin din intreaga Comisie Europeana, din statele membre si de la alte organisme internationale.

Directorul-general Maarten Verwey este responsabil cu coordonarea noului departament.

Serviciul de asistenta pentru reformele structurale se va concentra, in special, pe implementarea masurilor-cheie din recomandarile specifice de tara. De asemenea, va oferi sprijin in urmatoarele domenii:

-              gestionarea veniturilor si a finantelor publice;

-              imbunatatirea climatului de afaceri si sprijinul pentru companii;

-              facilitarea si promovarea exporturilor;

-              sprijinirea ocuparii fortei de munca, incluziunii sociale si a sanatatii publice;

-              dezvoltarea de administratii publice si practici de achizitii publice eficiente, moderne si orientate catre serviciile prestate;

-              respectarea in fapt a statului de drept si combaterea coruptiei.

 

Prima sarcina a noului serviciu va fi de a-l sprijini pe vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis in coordonarea eforturilor depuse de Comisie pentru sprijinirea poporului grec.