InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Se cauta antreprenori creativi. Inscrie-te si tu la Creative Business Cup 2014!

13.08.2014
 

Romania participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, intre 17-19 noiembrie 2014. Cei mai creativi anteprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii in valoare de 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri. Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari - fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii - sunt asteptate la editia de anul acesta. 

La Creative Business Cup 2014 intra in concurs cele mai bune idei de afaceri din 60 de tari, inclusiv din Romania, in domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

In Romania, selectia nationala este organizata de Creative Seeds, un promotor al comunitatii creative romanesti independente. Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania au demarat in luna iunie si se prelungesc pana pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cat mai multor antreprenori sa-si inscrie ideile in concurs. Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri (model anexat) bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe potentialii parteneri si finantatori de ce ar fi oportun sa investeasca bani si energie in ideea propusa. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, aflata in orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata. Planul de afaceri, completat in limba engleza, trebuie trimis pe adresa creativebusinesscupro@gmail.com.

Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World's Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga. Cuvantul-cheie este creativitatea: poate fi vorba de un obiect sau de un serviciu inovator, de o nevoie noua creata pe piata sau de o idee care sa implice creativitatea consumatorilor. 

Creative Business Cup a fost initiat in 2010, ca o competitie destinata exclusiv antreprenorilor creativi din Danemarca. In 2012, concursul s-a extins la nivel international, angrenand in prezent 60 de tari. Creative Business Cup (www.creativebusinesscup.com) este organizat de Center for Cultural and Experience Economy (CKO), cu sprijinul Ministerului Danez al Afacerilor. Competitia are loc in cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor si antreprenorilor. Printre sustinatorii GEW se numara presedintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton si renumitul om de afaceri britanic Richard Branson.

Pentru mai multe informatii si pentru a va inscrie ideea in concurs, accesati : http://creativebusinesscup.ro/

 

 

Fisiere atasate

Document PDF
business_concept_template_-_cbc_2014.pdf
business_concept_template_-_cbc_2014.pdf
353,46 KBytes
13.08.2014 12:51