InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Schimbari in achizitiile publice. Contractele vor trebui sa fie incheiate in maxim 7 zile

26.03.2012
 

Executivul a modificat, vineri, reglementarile referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica, in sensul responsabilizarii si sanctionarii autoritatilor contractante atunci cand se constata intarzieri in incheierea contractelor autoritatilor respective, a anuntat Cristina Traila, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP).
Potrivit doamnei Cristina Traila, autoritatile contractante trebuie sa incheie contractele de achizitie publica in cel mult 7 zile calendaristice de la expirarea termenelor de asteptare prevazute de lege, dupa anuntarea rezultatului procedurii de atribuire: "Autoritatea contractanta nu are dreptul sa intarzie cu mai mult de 7 zile calendaristice incheierea unui contract sau acord-cadru de achizitie publica".
Hotararea de Guvern introduce, de asemenea, o prevedere expresa potrivit careia autoritatile contractante au obligatia de a notifica ANRMAP cu privire la contractele atribuite, in cel mult 48 de ore de la data incheierii contractului de achizitie publica sau a acordului-cadru.
Presedintele ANRMAP a precizat ca modificarile operate urmaresc transparentizarea procesului de achizitie publica, evitarea intarzierilor majore in in implementarea proiectelor de investitii si in cheltuirea fondurilor publice alocate, inclusiv a fondurilor comunitare.
De asemenea, ofertantul care se considera lezat in dreptul sau de un astfel de comportament are dreptul de a sesiza ANRMAP, a mai declarat doamna Cristina Traila.
In ceea ce priveste sanctiunile pe care le risca autoritatile contractante, presedintele ANRMAP a mentionat ca acestea sunt prevazute in Ordonanta de Urgenta 34/2006, amenda maxima fiind de 40.000 de lei.

Sursa: www.gov.ro