InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Saptamana europeana pentru sanatate si securitate in munca 2012 22-26 octombrie

23.10.2012
 

In perioada 22-26 octombrie, Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate in muncă (EU-OSHA) organizează o serie de evnimente care vor marca Săptămana europeană pentru sănătate şi securitate in muncă 2012. In acest an, evenimentul se axează pe rolul aptitudinilor de conducere şi gestionare fermă in combinaţie cu participarea activă a lucrătorilor in garantarea securităţii, sănătăţii şi productivităţii locurilor de muncă din Europa, venind in sprijinul campaniei Locuri de muncă sigure şi sănătoase - "Impreună pentru prevenirea riscurilor".
"Sănătatea şi securitatea in muncă reprezintă preocuparea noastră, a tuturor, iar succesul se obţine lucrand impreună", spune dr. Christa Sedlatschek, directorul EU-OSHA. "Un bun exemplu recent care arată cat de bine pot merge lucrurile atunci cand angajatorii şi angajaţii cooperează a fost construcţia Parcului Olimpic pentru Olimpiada de la Londra din 2012, cel mai mare şantier de construcţii de infrastructură din Europa, la care au lucrat aproximativ 36 000 de angajaţi. Pe perioada construcţiei nu a existat niciun deces - pentru prima dată la construcţia unui stadion olimpic - datorită conducerii ferme, liniilor clare de comunicare şi implicării personalului şi partenerilor in aspectele de sănătate şi securitate", adaugă ea.
EU-OSHA a elaborat două ghiduri practice cu privire la aptitudinile de conducere şi de gestionare şi participarea lucrătorilor in ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea in muncă.
"Aptitudinile de conducere şi gestionare in domeniul SSM - un ghid practic" le oferă directorilor informaţii practice privind modul in care pot fi imbunătăţite sănătatea şi securitatea in muncă prin aptitudini eficace de conducere, implicarea lucrătorilor şi evaluare şi analiză permanentă.
Ghidul "Participarea lucrătorilor in domeniul SSM" arată modul in care lucrătorii işi pot utiliza cunoştinţele pentru a se implica activ alături de directori in scopul imbunătăţirii sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Ghidul prezintă rolurile, responsabilităţile şi obligaţiile lucrătorilor, ale reprezentanţilor acestora şi ale angajatorilor.
(Sursa: Eu-Osha)

 

Fisiere atasate

Document PDF
TE3111190ROC.pdf
TE3111190ROC.pdf
1,08 MBytes
23.10.2012 11:05
Document PDF
TE3111179_ROC.pdf
TE3111179_ROC.pdf
1,27 MBytes
23.10.2012 11:06