InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Saptamana europeana a mobilitatii 2011:Mobilitatea alternativa

16.09.2011
 

Intre 16 și 22 septembrie 2011, sute de orașe mai mici și mai mari din Europa vor participa la cea de a zecea ediție a Săptămanii europene a mobilității, care ii invită pe cetățeni la o gamă largă de activități legate de mobilitatea durabilă. Tema din acest an - mobilitatea alternativă - vizează promovarea unor mijloace de transport eficiente din punctul de vedere al resurselor ca alternativă la autoturismele personale, care continuă să domine transportul urban. Săptămana incurajează autoritățile locale și cetățenii să pună in evidență numeroasele efecte pozitive ale utilizării altor mijloace de transport.
Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu, a declarat: "Sunt zece ani de cand Săptămana europeană a mobilității sprijină orașele in asigurarea unui mediu mai bun pentru cetățeni. Evenimentul a avut un succes uriaș, devenind in prezent un fenomen global. Săptămana mobilității le permite tuturor să reflecteze la noi modalități, mai bune, de a călători și să contribuie la transformarea orașelor lor in zone de locuit mai plăcute."
Zece ani de cand se organizează Săptămana mobilității
Ediția 2011 marchează cea de-a zecea aniversare a Săptămanii europene a mobilității. In ultimul deceniu, Săptămana mobilității a sprijinit orașele in crearea unui mediu mai plăcut și mai sănătos pentru cetățeni, incurajandu-le să diminueze congestionarea traficului și promovand modalități de transport durabile, cu propulsie umană.
De la lansarea Săptămanii mobilității, in 2002, numărul de orașe participante a crescut incontinuu. In 2010, in cadrul temei "Călătoriți Smai inteligent, trăiți mai bine", un număr record de 2 221 de autorități locale au semnat carta Săptămanii europene a mobilității și/sau și-au inregistrat activitățile pe site-ul campaniei http://www.mobilityweek.eu/. Anul 2010 reprezintă cel de al cincilea an consecutiv in care se inregistrează o participare-record.
Sursa :CE