InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Saptamana europeana a energiei durabile 2013

25.06.2013, sursa: Comisia Europeana
 


In perioada 24-28 iunie, in cadrul Săptămanii europene a energiei durabile 2013, asociaţii, intreprinderi, centre de cercetare, organizaţii neguvernamentale şi autorităţi locale işi prezintă proiectele de promovare a energiei durabile.

Romania participă la Săptămana energiei durabile din acest an cu o serie de manifestări organizate de asociaţii, universităţi şi intreprinderi private. Potrivit site-ului oficial dedicat evenimentelor care marchează această săptămană (www.eusew.eu), Asociaţia Romană pentru Promovarea Eficienţei Energetice (ARPEE) şi Asociaţia pentru Politici Energetice din Romania (APER) organizează conferinţa "Căldura in Romania". Reprezentanţi ai instituţiilor oficiale şi experţi in domeniu vor discuta pe tema perspectivelor existente in Romania pentru acest sector.

De asemenea, reprezentanţi ai administraţiei publice, intreprinderilor, universităţilor şi ONG-urilor sunt invitaţi să participe, la data de 27 iunie, la cea de-a 4-a sesiune a Grupului de Lucru Interorganizaţional creat in cadrul proiectului "Imbunătăţirea eficienţei energetice in gospodăriile cu venituri reduse şi comunităţile din Romania", finanţat prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Fondul global pentru mediu. Vor fi dezbătute posibilităţile de integrare a conceptului de "sărăcie energetică" in politica administraţiei publice, la nivel naţional şi local.

La Bruxelles, vor fi acordate premii iniţiativelor inovatoare in domeniul energiei durabile. Printre nominalizaţi se numără Bristol Power Co-op English din Regatul Unit, o companie de electricitate deţinută şi administrată de propriii membri.

Vor avea loc, de asemenea, o serie de conferinţe English pe teme ca stocarea energiei, sistemele de contorizare inteligentă a energiei electrice şi combustibilii alternativi.

Pentru 2020, UE şi-a fixat obiective ambiţioase in domeniul energetic, ca parte a strategiei sale pentru creştere economică şi ocuparea forţei de muncă. In cei 7 ani care au mai rămas pană atunci, emisiile de gaze cu efect de seră ar trebui să scadă cu 20% faţă de nivelul din 1990, 20% din energia utilizată ar trebui să provină din surse regenerabile, iar eficienţa energetică ar trebui să inregistreze o creştere de 20%.