InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Saptamana europeana a energiei durabile 2010

23.03.2010, sursa: Comisia Europeana
 

Cu ocazia Săptămanii europene a energiei durabile 2010, noul comisar european pentru energie işi prezintă strategia privind reducerea dependenţei Europei de energiile fosile.

Pentru comisarul Günther Oettinger, promovarea eficienţei energetice şi a energiilor regenerabile se numără printre priorităţile majore ale mandatului său.

In fiecare an, acest eveniment marchează punctul culminant al campaniei "Energie durabilă pentru Europa", care vizează promovarea in randul cetăţenilor, al intreprinderilor şi al organismelor publice a producţiei şi a consumului de energie provenind din surse regenerabile.

Săptămana energiei durabile este cel mai important forum european privind viitorul energetic durabil. Acest eveniment este o ocazie pentru părţile interesate de a descoperi impreună noi iniţiative şi de a stimula investiţiile in favoarea tehnologiilor ecologice.

Propunerile Comisiei Europene vor da un nou impuls dezbaterilor şi conferinţelor care vor avea loc la Bruxelles, in perioada 22-26 martie. In toată Europa, vor fi organizate 267 de "Zile ale energiei", care vor propune diverse activităţi. La Nicosia, tinerii sunt invitaţi să participe la un concurs de desene şi afişe pe această temă. La Barcelona, o companie teatrală va interpreta o piesă destinată să-i sensibilizeze pe copii faţă de importanţa reducerii consumului de energie.

In acest an, temele centrale ale Săptămanii energiei durabile sunt transporturile urbane şi dezvoltarea de reţele "inteligente" de distribuţie a electricităţii, făcand apel la noile tehnologii pentru a reduce impactul asupra mediului.

Un alt moment-cheie al acestei ediţii va fi decernarea premiilor europene pentru energie durabilă celor mai ambiţioase şi inovatoare proiecte in domeniu.

Energia durabilă este un element central al strategiei economice pe termen lung a UE şi al acţiunilor sale de combatere a schimbărilor climatice. Pană in 2020, Uniunea Europeană şi-a propus să atingă un triplu obiectiv: reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, ameliorarea cu 20% a eficienţei energetice şi creşterea pană la 20% a ponderii energiilor regenerabile in consumul total de energie.