InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Romania a castigat Marele Premiu la Salonul de Inventii Geneva-2013

15.04.2013
 

O firmă din Romania caştigă Marele Premiu la al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva.
Marele Premiu al celui de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost decernat firmei romaneşti MBT pentru "Roboscan 2M Aeria", un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicităţii de organizatorii manifestării.
Conform organizatorilor, "Roboscan 2M Aeria" este un sistem sofisticat care scanează avioanelor,
Sistemul este folositor personalului din vămi, armată, companii aviatice şi aeroporturi.
Cu ajutorul razelor X "Roboscan 2M Aeria" poate observa posibile defecte structurale, distrugeri dar şi eventualele colete ilegale care s-ar afla la bord.
In acest an, a participat cu 40 de invenţii, dintre care 30 sunt prezentate in standul organizat sub egida ministerului educaţiei naţionale, a declarat in exclusivitate la Radio Romania Actualităţi, Camelia Marinescu, consilier in cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, responsabil cu prezenţa noastră din acest an de la Geneva.
Romania şi Franţa sunt ţările europene cel mai bine reprezentate la cel de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Cu 725 de expozanţi din 45 de ţări, Salonul de Invenţii de la Geneva este cea mai importantă manifestare consacrată inovării şi produselor noi, potrivit preşedintelui Salonului, Jean-Luc Vincent.
Sursa:Radio Romania Actualitati