InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Romania, printre statele UE cu cele mai bune performante in utilizarea numarului unic de urgenta 112

16.02.2015
 

Potrivit unui raport recent, Romania se situeaza printre statele membre cu cei mai buni timpi de reactie (sub 10 secunde) si o acuratete sporita in localizarea apelantilor la numarul unic de urgenta 112. In plus, ea face parte dintre cele 5 state membre care reprezinta exemple de buna practica in termen de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului.

Timpul de reactie mediu este de 3,68 secunde in Romania si este inregistrat in cazul a 94,63% dintre apelurile la numarul 112. In ce priveste localizarea apelantilor, doar in 2% dintre cazuri ea nu este posibila, acuratetea localizarii fiind de 97,20% pentru retelele de telefonie fixa si de 99,27% pentru cele de telefonie mobila. In plus, atat folosirea numarului 112, cat si localizarea apelantului functioneaza si in roaming in cazul Romaniei.  

Romania este unul dintre statele membre UE in care numarul 112 este singurul numar de urgenta disponibil.

Pe ansamblul Uniunii, Comisia a facut apel la toate statele membre sa isi intensifice eforturile in vederea unei mai bune localizari a apelantilor, precum si pentru facilitarea accesului la acest numar persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, ea a indemnat statele membre cu deficiente in domeniu sa isi imbunatateasca atat performantele, cat si modul de monitorizare a lor, in ceea ce priveste timpul de reactie.

 

 

Sursa:CE