InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Reforma protectiei datelor in UE: de ce este importanta

15.05.2013
 

Protecţia vieții private este o ingrijorare majoră a multor europeni in epoca telefoanelor inteligente și a rețelelor sociale. Parlamentul European lucrează in momentul de față asupra unor reguli care doresc siguranța datelor personale ale europenilor atat online cat și offline.
Comisia pentru libertăți civile iși pregătește poziția asupra unui pachet legislativ care va inlocui legislația in vigoare, ce datează din 1995. Reforma regulilor include dreptul la ștergerea datelor, necesitatea unui consimțămant explicit pentru folosirea datelor personale și cerința la adresa companiilor de a explica politicile proprii de protecție a datelor.
Un sondaj recent Eurobarometru arată că 70% din europeni sunt ingrijorați de faptul că datele lor personale ar putea fi folosite neadecvat de către companii. Numai 26% din participanții la sondaj au spus că au controlul complet asupra informațiilor publicate pe rețelele sociale. 18% din persoanele care cumpără online simt că au controlul datelor lor personale.

Sursa: Biroul de informare al Parlamentului European in Romania