InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Raportul oficial de evaluare a fondurilor structurale si de coeziune 2007-2013

04.11.2010
 

Raportul de evaluare a fondurilor structurale si de coeziune 2007-2013 arata ca procentul platilor efectuate, in totalul sumelor alocate, era de 3.7% la data de 30 iunie 2010. In raport se precizeaza ca in conditiile mentinerii acestui ritm, volumul rambursarilor av atinger alocarea initiala abia in anul 2020.

Stefan Ciobanu, directorul general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, a declarat ca acest lucru nu se va acest lucru deoarece ritmul platilor creste.

Nivelul foarte scazut al platilor, tendinta de supra-reglementare, necesitatea unui sistem de recompense si sanctiuni in vederea accelerarii efectuarii platilor sunt cateva idei care reies din analiza performantei fondurilor structurale. Ministerul de Finante a facut publice rezultatele primului raport oficial de evaluare in acest domeniu.

Analiza a luat in calcul, in principal, date valabile pana la dta de 30 iunie 2009 si a fost realizata la solicitarea Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, de catre consortiul format din KPMG, GEA Strategy&Consulting si Pluriconsult.

sursa: www.euractiv.ro