InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Punctul de Contact Unic electronic

06.09.2010, sursa: www.mcsi.ro
 

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, 1 septembrie 2010, o hotarare privind organizarea si functionarea Punctului de Contact Unic electronic (PCU electronic), care stabileste modalitatea de interactiune online dintre institutiile publice din Romania si prestatorii de servicii, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Hotararea vine sa completeze OUG nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii și libertatea de a furniza servicii in Romania, prin care a fost implementata Directiva 2006/123/CE (Directiva Servicii).

PCU electronic vizeaza facilitarea accesului la informatii de interes general privind sectoarele economic, financiar-fiscal, etc si suport pentru solicitanti, pentru rezolvarea problemelor lor in mod eficient.

Prin publicarea informatiilor si a legaturilor utile, prin facilitarea obtinerii online a autorizatiilor, avizelor si certificatelor de care au nevoie pentru patrunderea pe piata, accesul companiilor (nationale si internationale) va fi mai usor si mai transparent. Potrivit comunicatului MCSI, PCU electronic va putea deservi un numar de peste 500.000 utilizatori/lunar.