InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Programul statului de stimulare a tinerilor a creat peste 1.500 de locuri de munca.Statul a suplimentat cu 90% bugetul initial.

14.09.2011
 


Datele Agenției pentru IMM-uri (AIPPIMM) arată că programul de stimulare a tinerilor prin finanțarea nerambursabilă de pană la 10.000 de euro, lansat de statul roman a dus la inregistrarea a 4.800 de societăți cu răspundere limitată (SRL-D-uri) de la debutul programului (22 februarie 2011), dintre care 3.159 au fost deja inmatriculate.
Acest lucru a contribuit la crearea a peste 1.500 de locuri de muncă, fiecare societate cu răspundere limitată a creat in medie trei locuri de muncă. Obiectivul programului este acela de a crea 10.000 locuri de munca.
Cei mai multi tineri care doresc să devină intreprinzători provin din Capitala (574) și județele Cluj (369), Brașov (242), Dolj (209), Timiș (185), Bihor (176) și Galați (175),potrivit datelor AIPPIMM. Domeniile spre care s-au indreptat tinerii care au primit acceptul AIPPIMM au fost: intreținerea și repararea autovehiculelor (7%), fabricarea painii și a produselor de patiserie (6%), lucrări de construcții, (5%), restaurante și transporturi rutiere de mărfuri.
Cei mai multi dintre tinerii care au primit acceptul AIPPIMM s-au orientat spre domenii precum intretinerea si repararea autovehiculelor (7%), fabricarea painii si a produselor de patisserie (6%), lucrari de constructii, (5%), restaurante si transporturi rutiere de marfuri.
Printre activitatile companiilor infiintate de micii intreprinzatori se numara si comert cu amanuntul cu vanzare de produse alimentare, bauturi si tutun (89), de consultanta pentru afaceri si management (65), coafura si activitati de infrumusetare (61) si activitati de inginerie si consultanta tehnica legata de acestea (57).
Toți tinerii de pană in 35 de ani, care doresc să primească finanțări nerambursabile, se pot inscrie on line pe site-ul AIPPIMM (http://www.aippimm.ro).
Condiția pentru obținerea fondurilor este de a angaja minimum două persoane (cel mult nouă) și să reinvestească anual 50% din profit. Aceștia sunt scutiți de la plata taxei de inregistrare a firmei la Registrul Comerțului și a contribuțiilor sociale pentru veniturile a maximum patru salariați, angajati pe durata nedeterminată.
Sursa: Incont.ro