InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2014- 2020 a fost transmis Comisiei Europene

24.09.2014
 

Romania si Bulgaria au transmis oficial viitorul Program transfrontalier catre Comisia Europeana, prin intermediul SFC - Sistemul de Comunicare al UE privind Fondurile structurale. Conform Regulamentelor, Comisia Europeana va analiza documentul in cel mult 6 luni, iar ulterior structurile programului vor lansa apelurile pentru propuneri de proiecte.

 

Aria eligibila a noului program include judetele Constanta, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi din Romania si districtele Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich din Bulgaria.

 

Bugetul total al noului Program este de 258.504.125 Euro (215.745.513 Euro FEDR).

 

Cinci axe prioritare (cu exceptia celei de asistenta tehnica) vor finanta proiecte in domeniul transportului durabil, protectiei mediului, promovarii adaptarii la schimbarile climatice, prevenirii si managementului riscurilor, promovarii ocuparii fortei de munca si consolidarii capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a actorilor relevanti din aria eligibila.

 

Autoritatea de Management ramane in Romania (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), Autoritatea Nationala este Ministerul Dezvoltarii Regionale din Bulgaria iar Secretariatul comun va fi la Calarasi (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi pentru Granita Romania-Bulgaria) cu o sucursala la Ruse. Autoritatea de Audit din Romania va fi responsabila cu auditul Programului. Autoritatea de Management va prelua, de asemenea, si rolul de Autoritate de Certificare.

 

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, www.cbcromaniabulgaria.eu


Sursa: MDRAP