InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Programul Euroscola noul site

02.08.2012, sursa: Parlamentul European
 

Programul Euroscola le oferă elevilor ocazia de a interacţiona şi de a face schimb de idei cu elevii din alte ţări.


Ce face cu adevărat un deputat şi care este rolul Parlamentului European? In ultimii 20 de ani, tinerii europeni au avut ocazia, prin intermediul Programului Euroscola, să fie deputaţi pentru o zi. După fiecare şedinţă plenară, in jur de 480 de elevi cu varsta intre 16 şi 18 ani trăiesc pe viu, la Strasbourg, integrarea europeană. Aflaţi mai multe despre acest eveniment unic pe noul site Euroscola.


Programul Euroscola le oferă elevilor ocazia de a interacţiona şi de a face schimb de idei cu elevii din alte ţări. Fiecare trebuie să lucreze intr-o altă limbă decat limba sa maternă. Limbile de lucru sunt engleza, franceza şi germana.


Birourile de informare ale PE din statele membre organizează procedura de selecţie prin concurs (de exemplu, o şcoală din Austria care doreşte să participe va contacta biroul de informare de la Viena).


Noul site Euroscola oferă detalii cu privire la depunerea candidaturii şi informaţii practice cu privire la perioada premergătoare evenimentului, evenimentul in sine şi ce se intamplă după aceea. Puteţi consulta Euroscola şi pe Facebook.