InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Programul Energie Inteligenta Europa

14.02.2013, sursa: Fabrica de bani
 

Ministerul Economiei, impreuna cu Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) si Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului (AEEPM), va prezenta, in 15 februarie a.c., programul de finantare, Energie Inteligenta-Europa (IEE) 2013, in cadrul platformei de dialog, Info Day.

Consultanta si experienta, oferite de ISPE

Evenimentul de informare se va desfasura la sediul ISPE din Bucuresti si va oferi detalii despre programul Energie Inteligenta-Europa, lansat in 13 decembrie 2012 de catre Comisia Europeana, prin Agentia de Europeana pentru Competitivitate si Inovare (EACI).

ISPE, in calitate de gazda si coorganizator al evenimentului IEE Info Day Romania 2013, considera ca aceasta platforma de dialog va sprijini potentialii beneficiari din Romania ai Programului Energie Inteligenta - Europa, in identificarea oportunitatilor de dezvoltare a unor proiecte de eficienta energetica sau de implementare a surselor regenerabile de energie. Cu siguranta, relationarea tuturor partilor implicate va contribui la cresterea vizibilitatii Romaniei si pe acest canal de finantare european, Competitiveness and Innovation Framework Programme - Intelligent Energy Europe (CIP-IEE)", a explicat, pentru Green Report, dr. ing. Carmencita Constantin, director Departament Strategii de Energie si Mediu din cadrul ISPE.

ISPE va pune la dispozitia celor interesati si oferta sa de servicii de consultanta si experienta in dezvoltarea proiectelor cu finantare europeana.

Principalele domenii cofinantate prin IEE 2013

Tematica include Programul de Finantare Energie Inteligenta Europa (IEE) - acţiuni prioritare 2013; Apelul pentru propuneri de proiecte - metodologie; criterii de eligibilitate şi evaluare, cat si prezentarea unor proiecte romanesti de succes.

Printre principalele domenii cofinantate prin Programul IEE 2013 se numara eficienta energetica, sursele noi si regenerabile de energie, cat si utilizarea surselor noi si regenerabile de energie in transporturi. Sunt incluse si actiunile integrate, si anume schimbul de experienta intre autoritatile locale si sprijinirea acestora pentru pregatirea planurilor de investitii in materie de energie sustenabila.