InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Program de promovare a firmelor romanesti pe pietele externe

29.01.2017
 

Guvernul a aprobat, in ședința din 25.01.2017, Ordonanța de Urgență privind Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici romani, cu finanţare de la bugetul de stat, un nou instrument de promovare individuală a intreprinderilor mici și mijlocii.

Programul facilitează promovarea produselor şi serviciilor IMM-urilor pe pieţele externe, stimuland comunicarea şi parteneriatul in afaceri și pregătind intreprinzătorul in domeniul tehnicilor de promovare pe noi piețe.

In cadrul programului, fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul unui an maximum 50.000 lei, sumă nerambursabilă. Anual, se estimează un număr de maxim 500 de beneficiari.

Prin alocaţie financiară nerambursabilă, programul susţine următoarele tipuri de activităţi:

-Participări la targuri şi expoziţii internaţionale, organizate in străinătate, cu stand propriu;

-Participări la misiuni economice organizate  in străinătate;

-Crearea identității vizuale a unei firme (marcă, siglă, slogan);

-Realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, in limba romană şi cel puţin intr-o limbă de circulaţie internaţională;

-Participări la cursuri de pregătire, in ţară şi/sau in străinătate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe;

-Documentare de piaţă şi alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

"Internaționalizarea reprezintă o gura de oxigen pentru multe firme romanești mici și mijlocii. Un procent de 4,67 din IMM-urile romaneşti au activităţi de export, Romania situandu-se la mai putin de jumătate din media europeană. Consider că este momentul ca Romania să facă față competiției globale și cred că acest program oferă sprijin real in domeniu", a spus ministrul Florin Jianu.

 

In termen de maxim 30 zile de la intrarea in vigoare a prezentei Ordonanţe de Urgenţă, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va elabora şi supune aprobării Guvernului normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, care vor cuprinde: modalitatea de accesare, sumele allocate fiecarei activităţi, modalitatea de acordare şi decontare a alocaţiei financiare nerambursabile, procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis.

 

 

 

Fisiere atasate

Document PDF
ordonanta de urgenta internationalizarea operatorilor economici romani.pdf
ordonanta de urgenta internationalizarea operatorilor economici romani.pdf
150,49 KBytes
29.01.2017 07:54