InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Premiile RegioStars 2012

05.02.2013, sursa: Comisia Europeana
 


Premiile RegioStars recompensează cele mai remarcabile proiecte regionale finanţate de UE.

Cele cinci proiecte caştigătoare au demonstrat spirit inovator in promovarea creşterii inteligente şi durabile, in beneficiul cetăţenilor, mediului şi economiei.

Acestea se numără printre sutele de mii de proiecte care au primit fonduri pentru dezvoltarea regională. Caştigătorii la cele cinci categorii ale premiilor RegioStars 2013 sunt:

UPTEC , la categoria creştere inteligentă - Parcul ştiinţific şi tehnologic al Universităţii din Porto a ajutat, pană acum, 110 firme, inclusiv 95 de start-up-uri, 5 societăţi mari şi 5 centre de inovare private. Proiectul a creat aproximativ 800 de locuri de muncă pentru absolvenţi, contribuind la o creştere economică solidă in regiune.

Enworks , la categoria creştere durabilă - serviciul de mediu ajută intreprinderile mici din nord-vestul Angliei să işi gestioneze mai eficient resursele. Companiile au putut realiza, astfel, economii anuale de 95 de milioane de euro. Progresele in domeniul mediului au contribuit la menţinerea a aproximativ 960 de locuri de muncă.

Itinerare individuale de angajare , la categoria creştere favorabilă incluziunii - proiectul din Elblag (Polonia), le oferă şomerilor pe termen lung de peste 45 de ani posibilitatea de a beneficia de sprijin din partea unor formatori profesionişti. Aproape 80% dintre aceştia şi-au găsit un loc de muncă şi, datorită sprijinului continuu, 15 luni mai tarziu, 9 din 10 se aflau la acelaşi loc de muncă.

Gestionarea cartierelor, Berlin , la categoria zone urbane defavorizate (CityStar) - proiectul a introdus consilii in cartierele defavorizate din Berlin, pentru a-i incuraja pe locuitori să participe la programe destinate imbunătăţirii calităţii vieţii.

Către un loc de muncă , la categoria informare şi comunicare - proiectul lituanian a realizat şi difuzat o serie de videoclipuri care contestau atitudiunea faţă de persoanele cu deficienţe de auz. Au fost create centre-pilot de ocupare a forţei de muncă pentru a ajuta aceste persoane să işi găsească un loc de muncă şi două treimi dintre cei sprijiniţi au fost angajaţi.

La ediţia din acest an a concursului au participat 149 proiecte, ceea ce reprezintă o cifră record. Caştigătorii au fost premiaţi la Bruxelles, la data de 31 ianuarie.

Cererile de inscriere pentru ediţia din 2014 trebuie trimise pană la data de 19 aprilie 2013. Finaliştii işi vor prezenta proiectele unui juriu independent in cadrul conferinţei anuale a UE pentru reprezentanţii administraţiilor locale şi regionale (7-10 octombrie).