InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Premiile RegioStars 2012

18.06.2012, sursa: Comisia Europeana
 


UE premiază cele mai originale şi inovatoare proiecte regionale - premiile RegioStars 2012.

Un proiect care promovează crearea de locuri de muncă in sectorul tehnologiilor ecologice şi un proiect de colaborare prin care se oferă sprijin persoanelor varstnice care trăiesc in zone rurale sunt două dintre cele cinci proiecte caştigătoare ale ediţiei din acest an a premiilor RegioStars .

In concurs au intrat mii de proiecte finanţate din Fondul european de dezvoltare regională. Caştigătorii pe categorii sunt:

Eco World Styria , creştere inteligentă - reţeaua a favorizat sporirea numărului de companii specializate in tehnologii ecologice din regiunea Stiria (Austria) şi işi propune să asigure condiţiile necesare pentru ca acest grup de 180 de intreprinderi să devină un centru mondial de ecoinovare. De la demararea sa şi pană in prezent, proiectul a generat 5000 de noi locuri de muncă.

GRaBS , creştere durabilă - 14 parteneri din 8 ţări ale UE ajută autorităţile regionale să adapteze planurile urbanistice actuale şi viitoare la condiţiile meteorologice extreme determinate de schimbările climatice.

Older people for Older people , creştere favorabilă incluziunii - autorităţile regionale din Finlanda, Groenlanda, Irlanda de Nord, Scoţia şi Suedia au colaborat cu persoane in varstă pentru a identifica modalităţi prin care să li se poată oferi servicii de asistenţă in comunităţile rurale.

South East Malmö , dezvoltarea zonelor urbane defavorizate - acest proiect suedez a creat parteneriate intre locuitori, proprietari şi intreprinderi din patru cartiere aflate in partea de sud-est a oraşului Malmö, unde rata şomajului este ridicată.

Podlaskie Voivodeship , informarea publicului - această regiune din Polonia a creat un site in limbile polonă şi engleză, cu informaţii detaliate despre fondurile UE şi beneficiarii programelor europene.

Caştigătorii au fost premiaţi ieri, in cadrul unei ceremonii organizate in avanpremiera conferinţei anuale a reprezentanţilor autorităţilor locale şi regionale din UE.

La ediţia din acest an a concursului au participat 107 proiecte, toate proiectele fiind finanţate din Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) sau din Fondul de coeziune.