InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Potrivit auditorului extern al UE institutiile si organele UE ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a isi reduce amprenta de carbon

22.10.2014
 

Un raport publicat  de Curtea de Conturi Europeana invita institutiile si organele UE sa elaboreze o politica comuna in vederea reducerii emisiilor lor de gaze cu efect de sera (asa-numita "amprenta de carbon"). In raport se arata ca cele 15 institutii si organe ale UE auditate nu utilizeaza inca pe deplin potentialul instrumentelor de management de mediu promovate de Comisia Europeana. Progresele inregistrate in introducerea Sistemului european de management de mediu si audit (EMAS) au fost lente, informatiile disponibile privind nivelul efectiv al emisiilor sunt fragmentare si doar cateva institutii si organe ale UE utilizeaza in mod sistematic achizitiile ecologice.

"Institutiile si organele UE trebuie sa serveasca drept model de urmat pentru a contribui la indeplinirea obiectivului de reducere a emisiilor stabilit de Uniune pentru 2030", a declarat domnul Ladislav BALKO, membrul Curtii de Conturi Europene responsabil de raport. Domnia sa a adaugat ca "atentia particulara care trebuie acordata performantei de mediu in activitatea de zi cu zi a institutiilor si organelor UE este importanta nu numai pentru propria lor credibilitate, ci si pentru credibilitatea politicii Uniunii Europene privind schimbarile climatice". 

Informatii suplimentare:    http://ec.europa.eu/environment/emas/index_en.htm