InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Posibilitatea de a adresa intrebari Presedintelui Barroso

12.09.2012, sursa: Comisia Europeana
 


Adresaţi-i preşedintelui Barroso intrebări despre starea Uniunii - vă va răspunde intr-un interviu in direct, la data de 19 septembrie

Care este situaţia actuală şi cum va ieşi Uniunea Europeană din criza economică? Acestea sunt doar două dintre intrebările la care va răspunde preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, in cadrul discursului privind starea Uniunii, pe care il va rosti in faţa membrilor Parlamentului European, la Strasbourg, la data de 12 septembrie, ora 09.00 CET.

Preşedintele Barroso va face o evaluare imparţială şi clară a situaţiei in care se află Europa şi va arăta cum crede că trebuie să acţionăm in anii care vin. Discursul său poate fi urmărit in direct accesand linkul http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm .

In paralel, preşedintele Barroso ii va adresa o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, pentru a-i prezenta propunerile de politici pe care Comisia le va face in următoarele luni.

La 19 septembrie, ora 19:00 CET, preşedintele Barroso va răspunde la intrebările cetăţenilor cu privire la starea Uniunii intr-un interviu in direct găzduit de Euronews, cu ajutorul tehnologiei video Google+ Hangouts.

Intre 7 şi 18 septembrie (ora 12:00 CET), cetăţenii sunt invitaţi să transmită, in scris sau in format video, intrebările la care aşteaptă răspuns din partea preşedintelui Comisiei. Intrebările pot fi trimise şi votate prin intermediul EUtube , canalul YouTube al Comisiei Europene. Euronews va selecta cateva dintre cele mai votate intrebări in format video, iar cei care le-au formulat vor avea ocazia de a le adresa personal preşedintelui, in direct, utilizand funcţia Google+ Hangouts.

Interviul va putea fi urmărit in direct pe canalul şi site-ul Euronews , pe EUtube , pe pagina Google+ a Comisiei, pe Europe by Satellite şi pe site-ul preşedintelui . Transmisia difuzată pe EUtube va putea fi integrată gratuit pe orice site.