InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Parteneriat de afaceri B2B pe tema economiei circulare , Oslo, Norvegia 24-25 sept 2019

26.08.2019
 

 

Innovation Norway organizează o conferință și un eveniment de  matchmaking ( intalniri bilaterale prestabilite) in Norvegia, in cadrul Săptămanii inovării din Oslo, 24- 25 septembrie 2019.

 

Evenimentul cu titlul "Spargerea barierelor intr-o economie circulară" ("Breaking the barriers in a Circular Economy") și iși propune să ofere o platformă pentru a discuta tendințele și provocările  actuale in domeniul economiei circulare,să informeze despre oportunitățile specifice in cadrul apelurilor viitoare pentru granturi  SEE și Norvegiene și, cel mai important,  să ofere posibilitatea participării la intalniri bilaterale pentru potențialii parteneri in proiecte din toată Europa.

 

Participarea

 

Solicitanții potențiali ai programelor de granturi SEE / Norvegia, adică companii private din Bulgaria, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Portugalia, Polonia, Romania.

 

Vă rugăm să rețineți:

  • Numai participanții care sunt potential eligibili pentru proiecte comune finanţate prin SEE și Norvegian Grants vor fi luați in considerare pentru eveniment. Companiile de consultanță şi cele care comercializează servicii saui produse nu pot participa.

Evenimentul oferă posibilitatea  găsirii de parteneri pentru proiecte comune.

Aceasta inseamnă că IMM-urile romanești trebuie să ofere un parteneriat sau să caute colaborarea cu un partener norvegian pentru a realiza un proiect. Dacă in profil nu se găsește o necesitate clară de parteneriat / colaborare, atunci participantul nu va fi  admis la eveniment.

 

Grupul țintă - Subiecte

Participanţii ar trebui să işi propună pregătirea unor proiecte  de dezvoltare, inovare, cercetare care să urmărească:

  • Reducerea materialelor și a resurselor
  • Menținerea in folosinţă cat mai mult timp a produselor, materialelor și resurselor
  • Minimizarea generării deșeurilor
  • Inlocuirea resurselor neregenerabile cu biomasă
  • Protejarea oceanelor și a terenurilor impotriva deșeurilor și a gunoiului prin eliminarea concentrărilor existente, atenuarea noilor poluări și dezvoltarea materialelor plastice biodegradabile.

 

Deoarece există un număr limitat de locuri disponibile pe țară (maxim 8) și, in cazul in care sunteți interesat să participați la eveniment, vă rugăm să solicitați participarea pană cel tarziu marți, 3 septembrie 2019 pe: https://breaking-barriers.b2match.io/

Companiile vor fi selectate de pe baza criteriilor menționate mai sus și a situaţiei financiare a companiei. Cele aprobate pentru participare vor fi validate de Innovation Norway și vor  putea incepe stabilirea intalnirilor bilaterale.

 

Participanții la eveniment pot primi o subvenție de călătorie de 1.200 EUR de la Innovation Norway pentru acoperirea costurilor de călătorie și cazare. Aceasta va fi acordată ca ajutor de minimis, pe baza principiului rambursării.

Fiecare participant va fi responsabil pentru rezervarea biletului de avion și a hotelului.

Secțiunea de informații practice ar putea fi utilă pentru aspectele administrative ale  călătoriei : https://breaking-barriers.b2match.io/ pagina-231

 

Centrul Enterprise Europe Network Constanta este partener al Innovation Norway  şi  vă poate oferi asistenţa pentru participarea la acest eveniment. Informaţii suplimentare: tel 0241 550960, e-mail : een@ccina.ro