InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

O noua campanie pentru sprijinirea agricultorilor europeni

29.10.2013, sursa: Comisia Europeana
 


De la alimentele pe care le consumăm, pană la hainele pe care le purtăm, rezultatele muncii agricultorilor europeni sunt peste tot in jurul nostru. UE a lansat o nouă campanie pentru a crește gradul de sensibilizare cu privire la importanța agriculturii in viața noastră de zi cu zi.

In UE, peste 12 milioane de agricultori lucrează cu normă intreagă, iar alte 36 de milioane de locuri de muncă depind direct de agricultură. Cu toate acestea, studiile arată că populația din zonele urbane se consideră din ce in ce mai deconectată de la viața rurală și agricolă. Pentru a contracara această tendință, Uniunea Europeană a lansat campania "Taking care of our roots" (Grijă pentru rădăcinile noastre) pentru a sublinia importanța agriculturii și pentru a arăta in ce măsură este sprijinită de politicile UE.

Nu doar produse alimentare

Campania se concentrează pe marea diversitate de bunuri pe care le folosim cu plăcere in fiecare zi și care sunt produsul agriculturii europene. De la branzeturile franțuzești din frigider și lana italiană din care sunt fabricate puloverele pe care le purtăm, pană la lalele olandeze pe care le punem in vază, munca agricultorilor europeni este omniprezentă. Pe langă faptul că prezintă rezultatele muncii agricultorilor, campania subliniază și importanța agriculturii pentru alte domenii - de la stimularea creșterii in comunitățile rurale, la protecția mediului și a peisajelor naturale.

Site-ul Grijă pentru rădăcinile noastre oferă detalii despre politicile UE in domeniul agriculturii, materiale specifice destinate agricultorilor și profesorilor care doresc să prezinte această activitate și modul in care UE sprijină sectorul agricol. De asemenea, in cadrul campaniei, vor avea loc diverse evenimente al căror scop este să le prezinte celor interesați, intr-un mod interactiv, agricultura europeană.

De ce vorbim despre politica agricolă?

Lansarea campaniei este urmarea unui acord incheiat in luna iulie care prevede introducerea unei serii de modificări la politica agricolă europeană, incepand din 2014. Politica agricolă comună (PAC) este destinată să le asigure agricultorilor un nivel de trai decent și să le garanteze cetățenilor europeni accesul la alimente de calitate, la prețuri rezonabile.

Modificările aduse vor permite PAC să aloce banii intr-un mod mai echitabil la nivelul UE. De asemenea, vor fi disponibile noi fonduri pentru a ajuta noua generație de tineri agricultori și pentru a propune soluții mai ecologice.