InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Numarul salariatior din Romania a scazut cu 1,6% in primul trimestru fata de aceeasi perioada din 2009

16.06.2010
 

Numarul salariatilor din Romania a scazut cu 1,6% in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, trendul descendend incetinind pentru cel de-al patrulea trimestru consecutiv, potrivit datelor prezentate marti de Eurostat.
Declinul din Romania este usor mai accentuat decat cel inregistrat la nivelul UE, de 1,5%, in timp ce in zona euro numarul angajatilor a coborat cu 1,2%  in perioada analizata.
In trimestrele precedente, numarul salariatilor din Romania a scazut cu 2,1%, 1,8% si, respectiv, 1,7%, comparativ cu perioadele similare ale anului anterior.
Scaderea inregistrata in economia romaneasca este similara cu cea din Portugalia si este una dintre cele mai restranse din UE, fiind a 13-a ca amlpitudine din punct de vedere procentual. Numai doua state membre au avut cresteri ale numarului de angajati in intervalul analizat, respectiv Austria (0,2%) si Malta (0,6%).
Cele mai puternice scaderi au fost inregistrate in Letonia (-14,9%), Estonia (-9,9%) si Bulgaria (-7,3%). In Ungaria, numarul salariatilor a coborat cu 2,2% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, in Cehia cu 2,1%, iar in Polonia cu 1%.
Eurostat estimeaza ca, in primul trimestru al acestui an, in UE munceau 220,5 milioane de persoane, din care 144,3 milioane in zona euro.
Potrivit datelor INS, populatia ocupata insuma in Romania, in trimestrul al patrulea al anului trecut, putin peste noua milioane de persoane, din care 6,098 milioane reprezentau salariati.

Sursa: MEDIAFAX