InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Noi reguli europene pentru jucarii mai sigure

21.07.2011
 

Uniunea Europeana a introdus, masuri stricte de siguranta pentru jucariile pentru copii, o masura care ar putea afecta importurile din China care reprezinta 80% din importurile de jucarii din UE. Noile norme se adreseaza in special jucariilor care contin ftalati, produs chimic din plastic care a fost legat tot mai des de perturbarile hormonale la copii si anumite substante ignifuge, care, potrivit Comisiei Europeane, pot deteriora permanent sistemul endocrin al copiilor. De asemenea, jucariile vandute impreuna cu produse alimentare vor trebui sa fie ambalate separat.
Noile reguli europene vizeaza adoptarea unor standarde mai ridicate de siguranta a jucariilor, plasarea unei mai mari responsabilitati asupra producatorilor si importatorilor, precum si consolidarea supravegherii pietelor nationale. Astfel, cele 27 de state membre, alaturi de producatori, importatori si distribuitori vor fi responsabile pentru identificarea pericolelor si expunerea potentiala a produselor la copii, informeazaChina este o sursa majora de jucarii destinate pietelor din UE, reprezentand 80% din totalul importurilor, insa exista preocupari serioase cu privire la calitatea unor produse.
Piata de vanzare cu amanuntul a jucariilor traditionale in UE a fost de 14,5 miliarde de euro (20.6 miliarde dolari) in 2009, industria jucariilor de origine europeana constituind peste 25% din piata mondiala de jucarii
Sursa: www.euractiv.ro