InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Noaptea Cercetatorilor - pe 26 septembrie in 16 orase

16.09.2014
 

Noaptea Cercetatorilor se va desfasura pe 26 septembrie 2014, in 16 orase: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Craiova, Galati, Brasov, Suceava, Bacau, Arad, Sibiu, Piatra Neamt, Tulcea, Oradea si Targu Jiu. Vizitatorii se pot intalni cu cercetatori, ingineri, exploratori sau inventatori si pot participa la experimente, conferinte si concursuri sustinute de cercetatori romani. Copiii pot vedea drone, roboti, spectacole cu lasere sau pot face observatii astronomice / prin microscop si pot participa la calatorii virtuale prin Sistemul Solar. In anumite orase copii vor avea acces la zone special concepute pentru ei, unde vor fi jocuri de stimulare a creativitatii si gandirii critice.

Organizatorii editiei din acest an au lansat doua concursuri: concursul de videoclipuri "Vreau sa fiu cercetator", dedicat pasionatilor de stiinta indiferent de varsta. Inscrierile se pot face pana miercuri, 17 septembrie 2014, prin incarcarea pe YouTube / Vimeo a unui material video care prezinta in maximum 2 minute conceptia personala despre activitatea de cercetare; concursul de desene "Cercetatorii si laboratoarele lor" la care se poate inscrie orice elev sau grup de maximum 5 elevi, precum si orice persoana pasionata de stiinta care insa nu desfasoara activitati de cercetare, pana pe 19 septembrie 2014. 

Premiile se vor decerna in seara de 26 septembrie, cand vor avea loc si o tombola pentru participanti, precum si alte concursuri cu premii. Organizatorii au precizat ca vizitatorii vor gasi in fiecare oras gazda al evenimentului si o zona dedicata Uniunii Europene, unde sunt pregatite concursuri de cunostinte generale si tombole cu premii. 

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul: http://noapteacercetatorilor.eu

Evenimentul este organizat in parteneriat cu institutii de cercetare si asociatii relevante in domeniu, sub egida Uniunii Europene si a Ministerului Educatiei Nationale.