InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Motor de cautare de continut, lansat de Facebook

17.01.2013
 

Facebook a lansat un motor de cautare de continut in cadrul propriei retele de socializare. Noul serviciu se numeste "Graph search", a anuntat Mark Zuckerberg.
"Noul serviciu le va permite utilizatorilor Facebook sa efectueze cautari naturale de continut in cadrul retelei de socializare", a spus Zuckerberg, conform BBC News online.
In ceea ce priveste securitatea conturilor, oficialii Facebook au declarat se vor afisa doar rezultate care sunt distribuite si sunt accesibile utilizatorului ce efectueaza cautarea.
Primul criteriu de cautare al serviciului Graph search va fi valoarea informativa, al doilea, proximitatea temporala, iar al treilea interesul prietenilor de pe pagina utilizatorului care efectueaza cautarea, interes determinat prin numarul de aprecieri.
Chiar daca este vorba despre un serviciu dedicat exclusiv Facebook si al activitatii prietenilor de pe reteaua de socializare, analistii spun ca noul sistem de cautare va concura cu Google. Asta pentru ca este mult mai util pentru utilizatori sa caute un restaurant sau un serviciu la care au apelat deja prietenii, decat sa gaseasca informatii despre care nimeni nu stie un anume lucru.
In urma lansarii, actiunile Facebook au scazut cu mai putin de 1%, pana la nivelul de 30,75 dolari. Actiunile Google au crescut, insa nesemnificativ, dupa ce Facebook a dat asigurari ca noul serviciu de cautare nu va fi unul in sens general pe Internet.
Daca vreti sa va aflati printre primii care acceseaza Graph search trebuie sa va inscrieti in pagina speciala, dedicata motorului de cautare:
https://www.facebook.com/about/graphsearch
Sursa:www.tehnopol.ro