InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Modificari in sistemul de acordare a vizelor pentru Turcia incepand cu 10 apr 2013

14.01.2014
 

Incepand cu 10 aprilie 2014, pasagerii nu vor mai putea obtine viza la sosirea in Turcia, in schimb, va fi disponibila o viza on-line (e-visa) care va trebui procurata inainte de plecarea in calatorie. Cetatenilor romani posesori ai unui pasaport obisnuit, care efectueaza calatorii in Turcia de pana la 90 de zile, in perioada de 180 de zile de la intrare, nu li se solicita nici un fel de viza.
Viza on-line este solicitata cetatenilor din Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria (30 zile), Italia, Letonia (30 zile), Lituania, Malta, Polonia, , Slovacia, Slovenia, Suedia, in cazul in care sederea lor in Turcia depaseste 3 luni.
Cetatenii din Austria, Belgia, Croatia, Administratia greaca din Cipru (citat al autoritatilor din Turcia), Irlanda, Olanda, Spania, Marea Britanie, care detin un pasaport obisnuit, vor fi nevoiti sa obtina o viza on-line (e-visa), indiferent de durata sederii lor. Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul Ministerului turc al Afacerilor Externe: http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa .
E-viza poate fi obtinuta on-line urmand link-ul: https://www.evisa.gov.tr/en/ .