InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Misiune de crestere in Taiwan

05.03.2015, sursa: Enterprise Europe Network
 

Directorul General al DG Growth, Daniel Calleja, va conduce o Misiune de Crestere in Taipei, Taiwan in perioada 3 -5 iunie 2015. Dl Calleja va fi insotit de o delegatie de oameni de afaceri si antreprenori europeni care se vor intalni si vor discuta cu omologii din Taiwan referitor la posibilitatile de cooperarea industriala si oportunitatile de afaceri oferite de cele doua zone.

Taiwanul este al 21-lea partener comercial al UE, cu 40 miliarde de Euro inregistrati anul trecut in comertul bilateral. Este o economie avansata, cu numeroase IMM-uri si o piata de peste 23 milioane de consumatori cu o mare putere de cumparare.

Taiwanul joaca un rol important in economia globala, in domeniul tehnologiei si in particular in ICT. UE este principalul investitor strain al insulei, dar exista posibilitati de imbunatatire a situatiei. De asemenea, exista numeroase posibilitati de crestere a investitiilor taiwaneze in UE.

IMM-urile si reprezentantii asociatiilor de afaceri sunt invitati sa aplice pentru participarea la misiunea de crestere de la Taipei.

Scopul vizitei este sprijinirea companiilor UE, in particular a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) sa activeze pe plan international prin exploatarea oportunitatilor de afaceri din Taiwan. IMM-urile vor avea oportunitatea sa participe la intalniri de afaceri cu oameni de afaceri si investitori locali.

Vizita va fi organizata cu ocazia expozitiei COMPUTEX destinata tehnologiilor de top din informatica si comunicatii (ICT). Aceasta expozitie reprezinta o ocazie deosebita pentru achizitii de inalta tehnologie si ICT, precum si pentru lansarea de noi produse si tehnologii aplicate. Se asteapta ca expozitia sa atraga peste 38000 de vizitatori internationali.

Misiunea este deschisa companiilor europene si in particular intreprinderilor mici si mijlocii. Reprezentantii asociatiilor de afaceri sunt de asemenea invitati sa aplice pentru participarea la misiune.

Au fost identificate urmatoarele sectoare de interes pentru companiile europene si cele locale:

-       ICT

-       Nanotehnologie

-       Electronica

-       Protectia mediului

-       Servicii pentru afaceri

-       Masini

-       Energie si Biotehnologie

Pe durata acestei misiuni va fi organizata o intalnire de lucru cu Consiului de Dezvoltare a Comertului Exterior din Taiwan (TAITRA) pe tema "cum sa faci afaceri in Taiwan si in UE". Intalnirea va avea loc la International Convention Center. Mai sunt planificate un eveniment de matchmaking si o vizita la Parcul de Stiinta Hsinchu.

Termenul de inregistrare pentru participarea la misiunea de crestere este 17 aprilie 2015

Informatii suplimentare privind misiunea de crestere la Taipei se pot obtine la : http://ec.europa.eu/growth/industry/international-aspects/missions-for-growth/additional/index_en.htm