InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Liderii statelor G-20 se reunesc pentru a gasi solutii in vederea reducerii dezechilibrelor comerciale

15.02.2011
 

Ministrii de finante si reprezentanti grupului celor 20 de natiuni se reunesc, intre 17-19 februarie la Paris,pentru a gasi solutii in ceea ce priveste evitarea unei repetari a dezechilibrelor economice blamate ca au contribuit la declansrea crizei creditelor recente si a recesiunii globale, potrivit unui document al Uniunii Europene.
In raport se arata ca UE "sprijina ferm" sugestia facuta de liderii G-20 , la o intalnire de luna trecuta referitoare la identificarea eventualelor dezechilibre,
Statele G-20 vor dezbate asupra caror indicatori ar fi mai bine sa se concentreze, dupa ce au convenit, in noiembrie sa monitorizeze mai bine situatia in urma careia dezechilibrele economice se formeaza. Urmatorul pas va fi analizarea cauzelor pentru a putea face recomandari de politici cu privire la actiunile ce urmeaza a fi intreprinse.
Scopul indicatorilor ce urmeaza a fi alesi va fi promovarea durabila a dezechilibrelor de cont curent, se arata in raport. UE va propune monitorizarea acestor lacune, precum si a deficitelor bugetului de stat si povara datoriei, a datoriilor private, a pozitiile activelor externe nete si a ratelor de schimb efective. Situatia in care un indicator incepe sa semnaleze anumite dezechilibre va declansa, astfel un lung sir de analize.
UE sprijina planul G-20 de a cadea de acord asupra unei abordari generale si asupra unei reorientari, in timp ce asteapta sa faca o evaluare mai completa atunci cand liderii G-20 se vor intalni in luna aprilie, la Washington. Franta, care este presedintele G-20 in acest an spera ca discutiile din aceasta saptamana se se incheie cu o lista de indicatori care sa identifice si sa reduca dezechilibrele comerciale, scrie Financial Times, citand un interviu cu ministrul de finante Christine Lagarde.
UE a sprijinit, de asemenea, ideea Frantei pentru rapoarte "responsabile" care sa monitorizeze angajamentele membrilor G-20 referitoare la promovarea cresterii economice. Primul studiu ar trebui sa fie gata pana in aprilie, se arata in raport.

Sursa:www.euractiv.ro