InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania", Editia a XI-a

19.07.2013
 

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Ministerul Economiei prin Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism au lansat joi, 18 iulie a.c., versiunea in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania", editia a XI-a.
Evenimentul a avut loc la Hotel Intercontinental din Bucuresti si s-a bucurat de prezenta unor reprezentanti de marca ai principalelor institutii ale statului, dar si ai mediului de afaceri, interesati de evolutia sectorului de IMM-uri in anul 2012 comparativ cu anii trecuti.
Lucrarea a fost realizata de un colectiv de specialisti si reprezinta cea mai cuprinzatoare si aprofundata analiza a situatiei IMM-urilor din Romania, a fenomenului intreprenorial, a performantelor si problematicii IMM-urilor, fiind un titlu de referinta in literatura de specialitate, atat in Romania cat si la nivelul Uniunii Europene.
"Carta Alba a IMM-urilor din Romania" - editia 2013 se constituie atat ca o radiografie a starii evolutive a IMM-urilor din Romania, cat si a contextului socio-economic in care acestea isi desfasoara activitatea, cu accent asupra performantelor de ansamblu, comerciale, financiare, inovationale si sociale.
Ancheta a fost desfasurata de CNIPMMR pe un esantion de 1.858 intreprinzatori - reprezentativ la nivel national. Esantionul cuprinde IMM-uri din toate clasele de marime, regiunile de dezvoltare, categoriile de varsta, formele de organizare juridica si ramurile de activitate.
In urma analizarii raspunsurilor celor 1.858 intreprinzatori, CNIPMMR a realizat un set de recomandari pentru dezvoltarea sectorului de IMM-uri din Romania. Printre cele mai importante se numara:
1. Facilitarea accesului la finantare
2. Pregatire intreprenoriala, manageriala si de specialitate
3. Stimularea dezvoltarii si cresterii competitivitatii si performantelor sectorului de IMM-uri din Romania
4. Cresterea capacitatii de supravietuire si dezvoltare a start-up-urilor
5. Sustinerea dezvoltarii regionale veritabile
6. Cresterea calitatii guvernarii si a ratei de absorbtie a fondurilor europene
Sursa: IMMRomania.ro

 

Fisiere atasate

Document PDF
carta-alba-a-imm-urilor-2013-7174.pdf
carta-alba-a-imm-urilor-2013-7174.pdf
1.014,04 KBytes
19.07.2013 11:14