InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

LANSAREA PROGRAMULUI INTERNATIONALIZARE

31.07.2017
 

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici romani, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020 s-au publicat in Monitorul Oficial nr. 597, de astăzi 25 iulie 2017 și pot fi studiate urmand link-ul:

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NjE2OTQ5NDgwMDVFKzMw

 

Programul urmărește: promovarea produselor și serviciilor IMM-urilor romanești pe piețele externe, stimularea comunicării și a parteneriatului in afaceri, in vederea internaționalizării; pregătirea intreprinzătorilor in domeniul tehnicilor de promovare a produselor și serviciilor.

 

Alocația financiară nerambursabilă este in cuantum de maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentand maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Pentru 2017, se estimează finanțarea unui număr de minim 100 de IMM-uri romanești.

 

Prin program se finanțează: participări individuale la targuri și expoziții internaționale, organizate in străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate in străinătate, crearea identității vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicație pentru mobil, pentru  prezentarea activității solicitantului și a produselor promovate, in limba romană și limba engleză/altă limbă de circulație internațională; participări ale angajaților la cursuri de pregătire, in țară și/sau in străinătate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piețe; analize și studii de piață; alte tipuri de activități de promovare și susținere a internaționalizării.

 

Data de la care se pot depune aplicațiile in Program este 31 iulie, incepand cu orele 10.00, iar sistemul de aplicații va fi deschis pană vineri 4 august, orele 20.00. Acordarea finanțării se realizează in baza criteriului "primul venit- primul servit", in limita bugetului. Bugetul pentru anul 2017 este de 5 milioane de lei.

Puteți adresa intrebări suplimentare la adresa de email: cristina.stanica@imm.gov.ro, iar documentația completă    a programului, insemnand normele metodologice și anexele de  internaționalizare pot fi consultate la:

http://www.aippimm.ro/articol/programe/programul-de-internationalizare-2017/norme-metodologice-si-anexe-internationalizare

 

 

                      Sursa: Ministerul pentru mediul de afaceri,                                comerț și antreprenoriat