InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Importurile au accelerat in august si au depasit avansul exporturilor pentru prima data in acest an

10.10.2011
 

Deficitul comercial, dupa primele opt luni, a ajuns la 6,15 miliarde euro, usor peste nivelul din aceeasi perioada a anului precedent, arata datele Institutului National de Statistica.
Romania a exportat in luna august bunuri in valoare de 3,46 miliarde de euro, in crestere cu 24,1% fata de nivelul din perioada similara a anului precedent.
Importurile au totalizat 4,31 miliarde de euro si au fost cu 26% mai mari decat cele din perioada ianuarie-august 2010.
La nivelul primelor opt luni ale acestui an, ritmul de crestere al exporturilor se mentine peste cel al importurilor, insa decalajul s-a ingustat comparativ cu lunile anterioare. Exporturile au avansat in perioada ianuarie-august cu 25,1%, la 29,2 miliarde euro, in timp ce importurile au crescut cu 19,9% la 35,4 miliarde euro.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat saptamana trecuta ca prognoza de crestere economica pentru anul viitor va fi modificata, in conditiile in care nu se mai poate miza pe aceeasi crestere a exporturilor, ceea ce va necesita si o alta abordare in constructia bugetara.
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat pentru Mediafax ca economia ar putea creste anul viitor cu doar 2%, aproape jumatate din estimarile anterioare