InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Guvernul a aprobat 10 obiective de investitii prioritare din infrastructura de gospodarirea apelor si de mediu

11.08.2011
 

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 10 august 2011, la initiativa Ministerului Mediului si Padurilor, Hotararea privind aprobarea listei cuprinzand 10 obiective de investitii prioritare din infrastructura de gospodarire a apelor si de mediu, precum si a caracteristicilor principale si a indicatorilor tehnico-economici aferenti.
Valoarea celor 10 obiective de investitii se ridica la 958.958.000 lei si vor fi finantate prin Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).
Toate cele 10 obiective au ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea in siguranta a obiectivelor economice deja existente, precum si eliminarea pericolului de pierdere a vietilor omenesti. Aceste lucrari se incadreaza in "Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediu si lung 2010 - 2035", aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 846/2010, care defineste cadrul tehnic, institutional si legal pentru prevenirea si reducerea tuturor consecintelor negative ale inundatiilor asupra activitatilor socio-economice, asupra proprietatilor, asupra vietii si sanatatii oamenilor si asupra mediului inconjurator pentru urmatorii 25 de ani.
Programul National pentru Dezvoltarea Infrastructurii are doua componente gestionate de Ministerul Mediului si Padurilor. Prima componenta se refera la realizarea de sisteme de alimentare cu apa si canalizare si are prevazuta suma de de 1,3 miliarde de lei. A doua componenta a acestui program este cea de prevenire a inundatiilor, avand prevazuta suma de 2,4 miliarde de lei.

Sursa: www.mmediu.ro