InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de peste 900 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

28.03.2014
 

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din 26 martie 2014 , un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

"Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de peste 900 milioane de lei, prin care asigura resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Astfel, Guvernul Romaniei continua angajamentul ferm de a sustine implementarea proiectelor finantate din fondurile UE si, implicit, procesul de absorbtie rapida a fondurilor structurale si de coeziune", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional au fost alocate fonduri in valoare de 360 milioane de lei, pentru achitarea facturilor catre beneficiarii Programului Operational Sectorial Mediu o suma de aproximativ 294 milioane de lei, iar pentru cei ai Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice o suma de 255 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene