InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Ghidul privind rolul instantelor nationale in domeniul ajutorului de stat

14.05.2010
 

Consiliul Concurenţei a elaborat "Ghidul privind rolul instanţelor naţionale domeniul ajutorului de stat", instrument de lucru destinat atat mediului juridic, cat şi furnizorilor, beneficiarilor de ajutor de stat sau concurenţilor acestora.
Legislaţia prevede ca acordarea ajutorarelor de stat să se facă numai cu respectarea tuturor regulilor in domeniu, in aşa fel incat să nu fie afectate drepturile concurenţilor sau să fie distorsionată concurenţa. In cazul in care aceste reguli nu sunt respectate,există parghii pe care beneficiarii de ajutor de stat sau competitorii acestora pot să le
utilizeze pentru a işi proteja drepturile, un rol foarte important in acest caz avandu-l
instanţele naţionale.
"Avand in vedere specificitatea acestui domeniu, am considerat necesar să prezentăm, pe scurt, ce pot şi ce nu pot să facă instanţele naţionale de judecată atunci cand vine vorba de ajutoare de stat. Astfel, rolul instanţelor naţionale este foarte important mai ales in cazul ajutoarelor declarate incompatibile sau in cazul in care acordarea unor ajutoare de stat se face fără respectarea procedurii in vigoare.", a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
"Ghidul privind rolul instanţelor naţionale domeniul ajutorului de stat" face parte din acţiunile desfăşurate in cadrul Programului "Reţeaua Naţională de Ajutor de Stat", program prin care Consiliul Concurenţei işi propune să extindă colaborarea cu actorii implicaţi in domeniul ajutorului de stat.
Ghidul poate fi găsit atat la sediul Consiliului Concurenţei din Bucureşti şi din ţară, cat
şi pe pagina de web a Reţelei Naţionale de Ajutor de Stat - www.ajutordestat.eu sau www.renascc.eu. Totodată, pe această pagină de internet pot fi găsite toate informaţiile necesare din domeniul ajutorului de stat: legislaţia naţională şi comunitară in domeniul ajutorului de stat (in romană şi engleză), formulare, proceduri, noutăţi, articole şi publicaţii, avize şi decizii ale Consiliului Concurenţei, precum şi decizii ale Comisiei Europene.

Sursa :Biroul de Presa Consiliul Concurentei