InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Ghidul dedicat investitorilor straini "The Foreign Investor' s Guide 2016"

11.08.2016
 

In cadrul Sedintei de Guvern din 10 aug 2016 a fost prezentat, pentru a fi lansat in atentia opiniei publice, ghidul dedicat investitorilor straini "The Foreign Investor's Guide 2016", parte a proiectului Made in Romania, realizat de catre echipa InvestRomania.

Ghidul Investitorului Strain, componenta importanta a strategiei Guvernului de promovare a Romaniei ca destinatie pentru investitii straine, dar si de debirocratizare si transparentizare a relatiei cu mediul de afaceri, este accesibil pe website-ul www.investromania.gov.ro, oricarei persoane straine interesate sa porneasca o afacere in Romania.

"Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul Romaniei familiarizeaza investitorii straini cu contextul economic intern si cu ceea ce ofera Romania investitorilor. In esenta, este un element dintr-un pachet mai mare de masuri guvernamentale prin care dorim sa oferim un "semnal" de normalitate si un mesaj ca putem avea institutii publice, proactive, care sa sprijine initiativa privata, inclusiv prin reducerea costurilor de informare", a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru al Guvernului si Ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Ghidul este conceput cu scopul de a cuprinde, intr-un singur loc, toate informatiile necesare in acest sens, adresandu-se atat investitorilor existenti, cat si celor potentiali, care pot transforma avantajele competitive ale Romaniei in parghii de crestere.

"Am pornit de la ideea de a crea un ghid dedicat atat investitorilor existenti cat si celor noi, care sa ofere informatii relevante cautarilor acestora; astfel, documentul ii va ajuta pe investitorii straini sa descopere avantajele competitive ale Romaniei si sa le transforme in parghii de crestere. Stim ca povestea fiecarui investitor este diferita, iar noi ne angajam sa contribuim cu tot ce ne sta in putinta astfel incat sa participam la creionarea unor noi povesti de succes" a precizat Manuel Costescu, Secretar de Stat in MECRMA.

Ghidul Investitorului Strain este redactat integral in limba engleza, fiind structurat pe sapte capitole: "Investment Climate" (Climatul Investitional), "Economy" (Economie), "Business Ecosystem" (Ecosistemul de Business), "Financing Availability" (Modalitati de Finantare), "Employment and Labor Law" (Legislatia muncii), "Fiscal Policy" (Fiscalitate) si "Living in Romania" (Traiul in Romania).

Echipa InvestRomania, din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, care ofera sprijin investitorilor straini, avand ca obiectiv atragerea si facilitarea investitiilor straine directe in Romania, are in lucru si va finaliza, in lunile urmatoare, o platforma integrata, la nivelul careia sa existe oportunitatea de a conecta investitorii straini cu furnizorii locali. In acest fel se va oferi sprijin companiilor locale din industrii-cheie (auto, IT&C, bio-economie, aeronautica, agricultura, industrii creative etc.) care urmaresc sa se integreze in lantul de valoare al companiilor straine.

 

Sursa: Biroul de Presa al Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri