InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Forumul global al femeilor din parlamente: la Parlamentul European

28.11.2013
 

Acum 120 de ani, pe 28 noiembrie 1893, femeile din Noua Zeelandă au devenit primele femei din lume cu drept de vot in alegerile naționale. Forumul global al Femeilor din Parlamente se va derula intre 27 și 29 noiembrie la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a marca acest eveniment istoric. La forum vor participa politicieni din intreaga lume, laureați ai Premiului Nobel, activiști și lideri, care vor dezbate felul in care femeile lider pot schimba politica și societatea.
Summit-ul reunește parlamentari femei din toată lumea, politicieni și activiști care vor discuta despre chestiunile globale la ordinea zilei din perspectiva unor lideri femei. Forumul va oferi premii țărilor care elimină diferența de gen.
Printre participanții la forum se numără Ellen Johnson Sirleaf, președinta Liberiei, Portia Simpson Miller, premierul din Jamaica, Tarja Halonen, fostă președintă a Finlandei, vicepreședintele Comisiei Europene Viviane Reding și Neelie Kroes și vicepreședintele Parlamentului European Roberta Angelilli, Anni Podimata și Isabelle Durant.

(Sursă: Uniunea Interparlamentară)
De la 1/7/2014, la Parlamentul European, din 766 de eurodeputați, 273 sunt femei (35.64%) [conform Fundației Robert Schuman]

Fisiere atasate

MS Word
stat_nr femei.docx
stat_nr femei.docx
16,77 KBytes
28.11.2013 11:03