InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Folosirea energiei din surse regenerabile

13.03.2015, sursa: Reprezentanta Comisiei Europene
 

Romania se afla la doar 0,1% de indeplinirea obiectivului privind folosirea energiei din surse regenerabile, respectiv 24% din consumul intern sa fie asigurat din aceste surse pana in 2020.

Potrivit datelor Eurostat, volumul de energie obtinut din surse regenerabile in Romania ajunsese la 23,9% din total in 2013, procent ce claseaza Romania in randul statelor membre UE foarte aproape de indeplinirea obiectivului national stabilit, alaturi de Lituania si Italia. Trei state membre - Suedia, Estonia si Bulgaria – si-au indeplinit sau chiar depasit obiectivele nationale.

Romania face parte, de asemenea, dintre cele 11 statele membre ce si-au stabilit obiective nationale mai ambitioase decat cel stabilit pe plan european (24% in cazul Romaniei vs 20% la nivelul UE). Statele membre care si-au stabilit cele mai ambitioase obiective nationale sunt Suedia (49%), Letonia (40%) si Finlanda (38%).

In 2013, ponderea energiei din surse regenerabile in consumul final brut a ajuns la 15% pe ansamblul Uniunii Europene, in comparatie cu 8,3% in 2004, primul an pentru care datele sunt disponibile.