InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Festivaluri europene

07.08.2012, sursa: Comisia Europeana
 

Vara este momentul cel mai propice pentru a profita de oferta culturală europeană, de la muzică modernă şi clasică pană la teatru şi balet.

Deşi vara se apropie de sfarşit, festivalurile sunt in toi.

Puteţi prinde ultima săptămană (din cele cinci) a Festivalului internaţional de dans ImPulsTanz de la Viena, la care participă mii de dansatori şi coregrafi profesionişti din intreaga lume. Festivalul se incheie la data de 12 august, după cinci săptămani de spectacole.

In Slovenia, in perioada 23 august-2 septembrie, Festivalul Mladi Levi propune un amestec de teatru şi dans. Este un eveniment binecunoscut, care a contribuit deja la promovarea unor tinere talente din teatrul contemporan progresiv.

La Utrecht, in Olanda, Gaudeamus Muziekweek prezintă, intre 2 şi 9 septembrie, muzică modernă şi creaţiile unor compozitori tineri.

Anul acesta, Festivalul internaţional de literatură de la Berlin (4-15 septembrie) reuneşte autori din toată lumea, care oferă lecturi şi discută despre arta lor.

Următoarea oprire pe linie muzicală este Punkt , care are loc in Kristiansand, Norvegia, in perioada 6-8 septembrie. Evenimentul poartă amprenta legendarului Brian Eno, directorul artistic din acest an. Alegerile sale merg de la muzicieni avangardişti precum cei de la Cyclobe pană la Malian Guimba Kouyaté.

Dacă v-aţi hotărat să plecaţi in vacanţă mai tarziu, Festivalul Steirischer Herbst din Austria (21 septembrie-14 octombrie) vă oferă o imbinare fascinantă de teatru, dans, arhitectură, film, muzică, artă şi literatură.

Pentru teatru puteţi merge şi in Slovacia, la Nitra, unde in perioada 21-26 septembrie are loc Festivalul internaţional de teatru . Trupe din Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, Germania, Polonia, Romania, Rusia, Slovenia, Regatul Unit şi Slovacia vor interpreta 20 de piese pe tema vinovăţiei şi a inocenţei.


Capitale culturale

Anul acesta, capitalele culturale europene - Guimarães (Portugalia) şi Maribor (Slovenia) - găzduiesc o serie intreagă de evenimente care pun in lumină bogăţia partimoniului lor cultural. Merită să le includeţi in programul dumneavoastră!

Guimarães işi pune in evidenţă centrul istoric, inclus in patrimoniul mondial UNESCO, in timp ce Maribor se axează pe relaţia cu oraşe din zonă, pentru a exprima impreună "energia artei şi a culturii".


In sprijinul culturii

Festivalurile şi evenimentele culturale menţionate sunt doar cateva dintre manifestările care au loc in Europa in această perioadă. Multe dintre ele sunt finanţate prin programele "Cultură" şi "Media" ale UE, care contribuie la promovarea dialogului intercultural şi incurajează mobilitatea artiştilor şi a lucrărilor de artă in Europa.