InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Facilitati pentru IMM uri

22.06.2010
 

Pe langa creditele EUROBRD dedicate sustinerii proiectelor cu componenta de fonduri europene nerambursabile, BRD a adaugat in oferta de creditare destinata intreprinderilor mici si mijlocii si credite pentru cofinantarea investitiilor cu sursa nerambursabila acordata de Ministerul Finantelor Publice (MFP), sub forma de ajutor de minimis, informeaza BankingNews.ro citand un comunicat de presa al bancii.
Valoarea ajutorului de minimis nu va depasi echivalentul in lei a 200.000 euro pentru IMM care activeaza in orice domeniu de activitate, respectiv 100.000 euro pentru cele din transportul rutier. Acest ajutor se acorda respectand regulamentul Comisiei Europene nr. 1.998/2006 si Hotararea de Guvern nr. 1.164/2007.
"Pentru a veni in intampinarea diverselor necesitati financiare ale clientilor care au obtinut acordul pentru ajutorul de minimis, BRD a gandit un mecanism care include credite pentru prefinantare, cofinantare si linie de credit, cu structuri de cost si garantii avantajoase si flexibile", a declarat Philippe Lelarge, directorul executiv al Departamentului de Strategie si Marketing din cadrul BRD - Groupe Société Générale.
Aceste produse sunt:
* creditul punte, care acopera pana la 100% din valoarea ajutorului de minimis aprobat de MFP. El acopera decalajul survenit intre platile furnizorilor si incasarea ajutorului nerambursabil de la MFP. Se acorda in lei, pe o perioada de maximum 2 ani;

* creditul de investitii, care acopera pana la 75% din suma ce reprezinta diferenta dintre valoarea totala a proiectului si valoarea ajutorului de minimis acordat de MFP (fara TVA). Se acorda in lei, pe o perioada de pana la 10 ani;

* linia de credit, care asigura finantarea necesarului de trezorerie generat ca urmare a finalizarii proiectului de investitii cu componenta ajutor de minimis. Se acorda in lei, pe o perioada de maximum 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

Sursa: Buletinul Afacerea
Publicat EurActiv: 21 Iunie 2010 @ 01:17