InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Enterprise Europe Network sustine Saptamana Verde in UE

14.05.2019
 

 

In fiecare an sărbatorim Săptămana Verde in UE, un eveniment cu inițiațive "verzi' ce se desfașoară pe parcursul unei saptămani in țările din Uniunea Europeană. Tema de anul acesta este "Aplicarea legislației de mediu", temă relevantă pentru afaceri și industrie.

Aplicarea legislatiei de mediu

De la fabrici cu consum redus de energie pană la ambalaje prietenoase cu mediul, micile afaceri ale Europei au adoptat deja legile referitoare la mediu. Modelele lor de business și soluțiile applicate le ajută să se plaseze in fruntea inovației de mediu.

Iată 5 IMM-uri care ajută la ‚inverzirea' Europei, cu cate o idee inovativă: 

1.   Energie curată in transportul public

Heliox a dezvoltat un sistem de incărcare foarte rapidă pentru autobuze electrice. Cu ajutorul fondurilor de inovare ale UE, această companie mică din Eindhoven (Olanda) a cucerit piața britanică și in curand vor introduce un sistem pilot in transportul public din Londra.

2. Semințe rezistente la secetă

PEWAS este o companie din Slovacia, specializată in chimie aplicată. Tehnologia creată de ei crește germinarea semințelor cu 60% cu pană la 50% mai puțin aport de apă.  PEWAS a fost susținută să iși transforme cercetarea de laborator intr-un produs comercial inovator pentru agricultură. O soluție perfectă pentru eficientizarea resurselor!

3. Nave cu consum eficient de combustibil

Norsepower este o companie care are o soluție pentru reducerea emisiilor de CO2 in intreaga lume. A creat prima tehnologie din lume pentru a capta energia eoliana pe o navă in mișcare - o rolă rotativă. In esență, un cilindru de centrifugare care este alimentat de energie eoliană, permite economii de combustibil de pană la 20%. Tehnologia este deja utilizată in ambarcațiunile de tip feribot care circulă intre Finlanda și Suedia. 

4. Produse ecologice de curățare

Punctul forte al companiei Eco Clean Nordic  este indeplinirea nevoilor consumatorilor prin produse de incredere. Compania daneză a ajuns pe plan international cu produsele de curățenie prietenoase cu mediul. Astăzi acestea se vand in 14 țări.

5. Energie eoliană conectată

Smartive a creat o platformă digitală pentru controlul, monitorizarea și diagnosticarea turbinelor eoliene. Tehnologia urmărește performanța turbinelor pentru a detecta eventualele defecțiuni și pentru a eficientiza mentenanța. Originară din Spania, tehnologia este folosită deja in fermele eoliene din Italia, Bulgaria, Danemarca și Uruguay.