InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

EU- OSHA -Ziua Internationala a Femeii: faceti din securitatea si sanatatea femeilor la locul de munca o prioritate zilnica

08.03.2018
 

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii sărbătorite la 8 martie, EU-OSHA sensibilizează publicul in privința riscurilor și implicațiilor lor asupra femeilor in cadrul gestionării securității și sănătății in muncă (SSM), cu un accent deosebit pe femeile varstnice angajate.

Diferențele specifice in funcție de gen la locul de muncă ar putea duce la o satisfacție mai mică a femeilor, ca urmare a lipsei de perspective profesionale. Femeile in general și cele mai in varstă in special sunt expuse, de asemenea, altor riscuri decat colegii lor bărbați, pe durata vieții lor profesionale. 

Carierele femeilor sunt deseori mai puțin mobile decat cele ale bărbaților, femeile avand tendința de a rămane in locuri de muncă de grad inferior, cu o probabilitate mai mare de a exercita aceleași sarcini mai mult timp și de a face o muncă repetitivă. O gestionare mai bună a SSM este necesară pentru a preveni riscurile, accidentările și problemele de sănătate cu care se confruntă femeile la locul de muncă.

Institutul European pentru Egalitatea de Șanse intre Femei și Bărbați (EIGE) desfășoară o inițiativă de toleranță zero față de hărțuirea sexuală și față de violența bazată pe gen la locul de muncă. EU-OSHA a semnat această declarație comună  a agențiilor UE in sprijinul sănătății, securității și satisfacției tuturor lucrătorilor, pe baza principiului egalității de gen și al egalității de tratament la locul de muncă.